2:13 pm - Wednesday January 17, 2018

Author Archives: Portali Freskirinore

Sa Dëmtohet Zemra dhe Organizmi pa mëngjes >nëse e doni zemrën tuaj, mos vraponi pa karburant në stomak.<

ShareKeni ngrënë mëngjes sot? Nëse jo, atëherë duhet të dini diçka serioze. Shumë njerëz mendojnë se ngrënia e mëngjesit është pa shije dhe një humbje kohe. Të tjerë mendojnë se mëngjesi është një mënyrë e rëndësishme...

“O ju që besuat, ruajeni veten tuaj! …

Share Kur thotë Kurani për veten se është Libër i qartë, ka për qëllim se parimet e tij janë shumë të qarta dhe precize. A dëshironi autoritet, dinjitet, respekt dhe mbrojtjen e Zotit në çdo sferë të jetës? Si prind, si punëtorë,...

Sa mbesin prej pagës prej 6 mijë frangash në Zvicër?

Share Krahasuar me vendet e tjera evropiane, niveli i pagave zvicerane duket të jetë shumë i lartë. Megjithatë, një vështrim më i afërt në buxhetet dhe shpenzimet e familjeve tregon se pagat zvicerane nuk janë aq të larta sa duken. Si...

Biblioteka e Zelandës së Re një “shtëpi” për të pastrehët

ShareBiblioteka e Zelandës së Re më në fund ka zgjidhur misterin pse disa libra po zhduken nga raftet e saj. Stafi i Bibliotekës së Auckland ishte i hutuar pasi u gjetën disa libra që ishin fshehur në vende të rëndomta. Fillimisht...

Pse Vikingët kishin të shkruar “Allah” në rroba?

ShareStudiuesit në Suedi kanë gjetur shkronja arabe të endura në kostumet e varrimit nga varret vikinge në varka. Zbulimi ngre pyetje të reja rreth ndikimit të Islamit në Skandinavi, shkruan gazetari Tharik Hussain. Ato u mbajtën në...

Cili është sekreti i prindërve danez që rrisin fëmijë të suksesshëm?

ShareSipas studimeve Danimarka ka rezultuar të jetë vendi më i lumtur në botë dhe sekreti i kësaj jete të lumtur qëndron në mënyrën si ata edukojnë fëmijën. Si konkretisht? Një shembull i mirë për të gjithë! Fëmijët duhet...

Një grua me shami që lë në hije bizneset e burrave (Video)

ShareGratë përballen me 100 probleme sapo t’i hapin sytë ndërsa burrat me 99. Mund ta kuptoni kush është problemi i 100-të? Sado që mund të duket si shaka, gratë janë më pak të dukshme në botën e biznesit kosovar i cili dominohet...

Gjashtëvjeçari nga Nigeria bëhet hafiz i Kuranit për më pak se një vit

ShareNigeriani gjashtëvjeçar është bërë një nga të paktët që kanë memorizuar Kur’anin për më pak se një vit. “Unë dua të bëhem mjek dhe qëllimi im është që të kontribuojë në zhvillimin dhe përparimin e vendit tim...