3:16 pm - Thursday January 20, 3059

Author Archives: Portali Freskirinore

Sabriu, imami shqiptar nga Maqedonia, që u tregon ders të burgosurve në Gjermani

ShareImami shqiptar nga Maqedonia Sabri Saliji, me vendbanim në Karben të Gjermanisë është i angazhuar si përkujdesës mysliman në burgun e Giessenit. Ai tashmë është shumë i kërkuar, pasi është hera e parë që në këtë burg...

Sabriu, imami shqiptar nga Maqedonia, që u tregon ders të burgosurve në Gjermani

ShareNë dërrasën e zezë shkruan: „Unë shkoj, ti shkon, ne shkojmë“. Por nga këtu askush nuk shkon aq shpejtë. Ashtu si edhe shumë të tjera, edhe kjo hapësirë në burgun e Giessenit është e mbyllur, dritaret janë me parmakë....

Dera që nuk mbyllet, historia e një familjeje amerikane, e cila ka gjashtë fëmijë

Share Do tu tregoj historinë e një familjeje amerikane, e cila ka gjashtë fëmijë. Babai i tyre është bujk, me konstrukt fizik të fuqishëm, gjithë muskuj dhe i vendosur tu shkojë gjërave gjer në fund. Nëna e tyre, është një zonjë...

Ky është djali që humbi krahët në shtyllë elektrike

ShareKy është djali që humbi krahët gjatë punës në shtyllën elektrike, ku për fat shpëtoi jetën por humbi krahët. Është një dhimbje e madhe,  Allahu ia lehtësoft këtë dhimbje, thuhet në Alquds, përktheu dhe përshtati...

Hulumti i ri:Supë me hudhra e cila është më efikase se antibiotiku

Share ​Antibiotikët dhe ilacet e tjera na jepen gjithnjë e më shumë, pasi viruset dhe bakteriet shumohen dhe forcohen nga dita në ditë. Supa me hudhra e trumëz mund ta fitojë luftën me viruset e gripit dhe ftohjen. Ajo që është...

Në Maqedoni 450.500 qytetarë jetojnë në varfëri!

ShareNë Maqedoni 21,8 % apo thënë ndryshe 450.500 qytetarë jetojnë në varfëri tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikës për vitin 2016. Nga e gjithë numri i të varfërve 9% e tyre janë të punësuar ,ndërsa pjesa...

Ja shkaku i helmimit në Gostivar, mbi 60 persona me simptoma helmimi!

ShareGjatë natës në Spitalin e përgjithshëm në Gostivar, ndihmë mjekësore kanë kërkuar edhe 60 persona me simptoma të diarresë dhe lodhjes. Nga masat epidemiologjike dhe masat e tjera të zbatuara, me siguri mund të konstatohet...

300 MIJË SHTATZËNA VDESIN NË VIT

Share Gratë shtatzënë vdesin për shkak të mungesës së përkujdesjes. Gjysma e grave shtatzëna në botë nuk marrin ndihmë adekuate gjatë shtatzënisë dhe vetëm 50 për qind prej tyre kryejnë në minimum katër kontrolle, të cilat...