3:16 pm - Friday January 20, 3882

Archive: Ramazani Subscribe to Ramazani

Dhjetë ngjarje të rëndësishme në muajin Ramazan

Share Jusuf ZIMERI 1. Muaji i Ramazanit, përveç se është muaji i agjërimit, ai është edhe muaji i shpalljes dhe Kur’anit. Në të ka filluar zbritja e Kur’anit dhe me të është bërë lidhja e tokës me qiejt më të lartë dhe...

Haradinaj shtroi iftar

Share Haradinaj shtroi iftar për udhëheqësit e lartë të BIK dhe Ambasadorin Turk, Metin Hüsrev Ünler.  Mbrëmë (2 shtator 2009) Ramush Haradinaj, kryetar i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, me rastin e muajit të shenjtë të...

Brazil: Muslimanët ruajnë traditat e Ramazanit

ShareZubaida Jomma (44) përpiqet që për çdo Ramazan ta tubojë familjen e saj bashkë, qoftë madje edhe një herë në javë, në iftar të përbashkët. “Dëshiroj ta shoh familjen time të tubuar bashkë gjatë këtij muaji të shenjtë.”-...

Jeta, Ramazani dhe Kur’ani

ShareMexhid Yvejsi “Të jesh i informuar në mënyrë adekuate, do të thotë të jetosh në mënyrë efikase.” Norbert Wiener, Babai i informatikës moderne. A jeni të informuar në mënyrë adekuate? A jetoni në mënyrë efikase? Si...

Profeti në Ramazan

ShareShahul Hameed Muhammedi s.a.v.s. është ai që neve na nxiti për t’i hapur sytë dhe nga pluhuri nëpër të cilin ecim të ngjitemi drejt rrugës së zbukuruar, qiellore përmbi ne. Ai është që na nxori nga thellësia e territ në...

Syfyri i dhjetë

ShareShkruan: Hamdi Nuhiju …pse të mos e duam vdekjen kur të gjithë ne një ditë do të vdesim edhe pa dëshirën tonë? Njerëzit duke e urryer vdekjen janë dashuruar në këtë botë dhe nëse një gjë shumë e vogël e kësaj...

Vendosmëria në agjërim dhe heqja e dyshimeve

ShareShkruan:Orhan Bislimaj Sipas konceptit të besimit islam, shpërblimi ndaj besimtarit për zbatimin e një ibadeti (adhurimi), determinohet nga përkushtimi i qëllimit dhe vendosmëria e vetëdijës së njeriut për realizimin e tij.Ky...

Nëse Muhammedi s.a.v.s. do të jetonte në Evropë – si do të ishte Ramazani?

ShareAhmed Saad * Nëse sot i Dërguari s.av.s. do të jetonte në mesin tonë a thua si do të ishte Ramazani? Nuk ka dyshim se ardhja e muajit të Ramazanit është moment gëzimi në të gjitha vendet me popullatë muslimane, kjo, ngase ky...