3:16 pm - Thursday January 20, 2327

Archive: Ramazani Subscribe to Ramazani

Fyerja dhe mosmarrëveshjet…

ShareSi të mbrohemi nga ca sëmundje që e sulmojnë inteligjencën njerzore?! Fyerja dhe mosmarveshjet Të fyesh do të thotë të thuash diçka ofenduese me qëllim të zhvlerësimit, ndërsa mosmarveshje nënkupton të lëshuarit e dikujt...

Pendohu !

SharePendohu ! Besimtari islam e enkas agjëruesi asnjëherë nuk qëndron indifirent ndaj gabimeve të tij duke menduar se nuk ka nevojë për pendim, mos e bëni këtë sepse kur për pendimin kishte nevojë i Dërguari i Allahut xh.sh., zotriu...

Çka nuk e prish Agjerimin?

ShareRastet në vijim nuk e prishin agjërimin: Shpërlarja e gojës apo hundës, qoftë edhe jashtë abdesit. Mirëpo, gjatë larjes së tyre duhet pasur kujdes që uji mos të kaloj në brendësi të trupit. E nëse ndodhë që ndonjë sasi...

Në vendet skandinave agjërimi do të shkojë deri në 22 orë

ShareNë disa qytete të Norvegjisë, Suedisë dhe Islandës besimtarët muslimanë këtë Ramazan do të agjërojnë 22 orë në ditë, raporton Anadolu Agency (AA). Këshilltari i Çështjeve Fetare pranë Ambasadës së Turqisë në Stockholm,...

Për do gazeta, ju themi: më 06.06.2016 Fillon Ramazani Elhamdulilah In shaa Allah agjerojmë e kënaqemi si çdo Ramazan tjetër…

SharePasi rrjetet sociale, sidomos do gazeta që bëjnë punën e vet, për të përçarë njerëzit dhe për të arritur përfitimiet e veta, ja nisin me i shti ‘hundët’ edhe për muajin e shenjtë Ramazan! Ne ju themi se më 06.06.2016...

KUSH ËSHTË HUMBËS GJATË RAMAZANIT?!

Share“I mallkuar qoftë ai i cili përjeton muajin e Ramazanit dhe lejon të kaloj, ndërsa nuk meriton faljen e Allahut!’; ‘I mallkuar qoftë ai në prezencë të të cilit përmendet emri yt, e nuk lexon salavate për ty!’; ‘I mallkuar...

Une, Ti, Ai dhe Ajo krejt do të agjërojmë….. / VIDEO

ShareSecilën herë, Ramazani është kohë shumë e veçantë për muslimanët e mbarë rruzullit tokësor. Është një kohë për t’u afruar me Krijuesin tonë, për t’u shëruar shpirtërisht, duke kërkuar faljen dhe kënaqësinë e...

Kemi hyrë në Muajin SHABAN, edhe 27 ditë na ndajnë nga muaji i RAMAZANIT.

ShareJu rikujtojmë se kemi hyrë në muajin SHABAN, ku edhe 27 ditë na ndajnë nga muaji i RAMAZANIT, raporton Ragmi ef.Destani, enkas për portalin freskirinore. Muaji SHABAN ka një rëndësi të veçantë, sepse Allahu e veçoi si muaj...