3:16 pm - Saturday January 20, 2266

Archive: Ramazani Subscribe to Ramazani

Ditëlindja e Hasanit

ShareSot ishte ditëlindja e Hasanit. Ai ishte shumë i gëzuar. Përfundimisht, mbushi shtatë vjet. Nëna e kishte mësuar atë se muslimanët nuk e festojnë ditëlindjen, por i tregoi se sot në mbrëmje ajo kishte një befasi për të. Hasani...

Pse nuk fillojme bashke agjerimin ?!

SharePyetje:”Pothuaj dy herë në vit, myslimanët e shohin veten të përfshirë në debatin e vjetër të fillimit të Ramazanit dhe ditës së e Fitër Bajramit. Çdo mysliman dëshiron që zëri i myslimanëve anembanë të jetë unik,...

800 mij femij afrikan pran vdekjes

ShareMihag Gedi Farah është kthyer në simbolin e një katastrofe, që rrezikon jetën e qindra mijëra njerëzve në Afrikë. Ky vogëlush rrezikon të vdesë për shkak të urisë e etjes bashkë me të paktën 800 mijë fëmijë të tjerë....

Këtë Ramazan, IPKO përkujton iftarin dhe syfyrin me SMS

ShareTelefonia mobile IPKO, për muajin e shenjtë të Ramazanit lanson shërbimin atraktiv “SMS Vaktia”. Ky shërbim do t’ju mundësoj të gjithë agjeruesve që të njoftohen mbi kohën e sakt të iftarit dhe syfyrit. Abonimi në këtë...

Mbi dhikrullahun (të përmendurit e All-llahut të Madhëruar)

ShareAutori, me zinxhirin e vet të transmetuesve, shënon prej Kesir bin Murretit, i cili ka treguar se e ka dëgjuar Ebu dardanë r.a. duke thënë: “I Dërguari s.a.v.s. ka thënë: A dëshironi t`ju tregoj se cila vepër ështe më e vlfshme...

Si t’i pergatisni femijet tuaj per ramazan?

ShareSecilën herë, Ramazani është kohë shumë e veçantë për muslimanët e mbarë rruzullit tokësor. Është një kohë për t’u afruar me Krijuesin tonë, për t’u shëruar shpirtërisht, duke kërkuar faljen dhe kënaqësinë e...

Festa e Bajramit

ShareFalenderimet dhe lavderimet tona i takojne vetem Allahut xh.sh,Ate e falenderojme dhe vetem prej Tij ndihme dhe falje kerkojme.Lusim Allahun xh.sh qe ne kete muaj madherimesh me madherine e Tij,ne kete muaj te meshires me meshiren e Tij,ne...

Shenjat per ta njohur Naten e Kadrit

ShareShenja e parë: Është transmetuar në Sahih Muslim prej hadithit të Ubej in Kaab (Allahu qoftë i kënaqur me të) se Pejgamberi (Paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë mbi të) lajmëroj se njëra prej shenjave të saj është se… në...