3:16 pm - Wednesday January 20, 3897

Archive: Ramazani Subscribe to Ramazani

Ramazani – Ripërtëritje vjetore e imanit

ShareArriti mysafiri ynë i dashur, Ramazani, përsëri trokati në dyert e jetës sonë me mëkate. Kaloi edhe një vit si një lëvizje e shpejtë qepallash nga jeta e kësaj bote. Furnizimi i cili me përcaktimin e Allahut na është dhënë...

Disa praktika për një Ramazan të shëndetshëm

ShareNë muajin e agjërimit i cili shtrihet në stinën më të nxehtë ku temperaturat çmenden, mundohuni të gatuani menu të lehta. Pas një kohe të gjatë agjërimi, hapeni agjërimin me një dhallë të ftohtë dhe supë… Specialiste,...

Refleksionet e persosmerise ne Ramazan

Share Agjërimi nuk është vetëm largim nga ushqimi dhe pija. Ky është agjërim skllevërish. Agjërimi të cilin e synon feja është ai që ka një mision shumë human. Ndryshe, shpërblimi i Allahut për agjëruesit, që është pa kufi,...

Muhamedi a.s. shëmbëlltyrë për besimtarët gjatë Ramazanit

Share Allahu xh.sh. në Kur’anin famëlartë thotë: “Ju e kishit shembullin më të lartë në të dërguarin e All-llahut, kuptohet, ai që shpreson në shpërblimin e All-llahut në botën tjetër, ai që atë shpresë e shoqëron...

Ramazani shkolle e mjekesise

Share Dr. Adnan Abdullah el Mezruu Dekan i Fak. të Mjekësisë, Universiteti El Melik Abdul Aziz Mjekësia ndahet në dy fusha kryesore: • Fushe e cila trajton trupin e njeriut duke përfshirë të gjitha gjymtyrët e tij, të mëdha e të...

Ramazani Dhe Kur’ani

Share Fletushkat e Ibrahimit kanë zbritur ditën e parë të Ramazanit. Tevrati i ka zbritur Musait ditën e gjashtë të Ramazanit, Zeburi i ka zbritur Davudit . . . “Ramazani është muaji në të cilin u zbrit Kur’ani, udhëzim...

Dhjetë ngjarje të rëndësishme në muajin Ramazan

Share 1. Muaji i Ramazanit, përveç se është muaji i agjërimit, ai është edhe muaji i shpalljes dhe Kur’anit. Në të ka filluar zbritja e Kur’anit dhe me të është bërë lidhja e tokës me qiejt më të lartë dhe janë vënë...

Ramazani, muaj i ndryshimit

ShareRamazani, ky muaj i bekuar i cili për çdo vit vjen me mirësitë e tij për njerëzit, është simbol i ndryshimit te individët dhe shoqëria. Ramazani është muaji i ndryshimit, ngase me agjërim muslimani e ndryshon rutinën e përditshme...