3:16 pm - Saturday January 20, 3798

Archive: Ramazani Subscribe to Ramazani

Ramazani, misioni dhe ndikimi i tij në jetën shpirtërore, individuale dhe shoqërore

ShareKur vjen ky muaj i bekuar, bile kur fillojnë të ofrohen ditët që paralajmërojnë ardhjen e këtij muaji, njerëzit- besimtar përjetojnë një emocion dhe ndjenjë të veçantë gëzimi. Nga: Dr.Hatixhe Ahmeti Qëllimi esencial i...

Gati për sofrën e iftarit

ShareShumë qytetarë të martën kishin dalë në tregun e gjelbër për të blerë artikujt e nevojshëm për pritjen sa më të mirë të muajit të agjërimit, Ramazanin. Ata u shprehën se si çdo vit edhe kësaj radhe po bëjnë shpenzime...

Mirëserdhe ramazan

ShareNga: Sheikh Abdul Aziz bin Baz Muaji i ramazanit përsëri arriti, muaji i agjërimit dhe faljes. Ky është muaji që ofron mundësi për falje prej Allahut dhe çlrimin nga mëkatet tona. Ky është muaji i përmbushjes së veprave të...

Pritja e Ramazanit

ShareFalënderimi i qoftë Allahut të Lartësuar, Zotit të botëve, paqa mëshira dhe begatia e Allahut qoftë për të dërguarin tonë Muhamedin a.s. familjen dhe shokët e tij. “O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse...

Duke pritur syfyrin

ShareÇdo moment shfrytëzohet në kërkimin e begatisë…!!! Por, të papriturat dinë të ndryshojnë kahen e veprimtarisë tënde. Shkruan: Hamdi Nuhiju Të papriturat e jetës kapërdijnë fjalët dhe mendimet e secilit njeri....

Poezia: Sadekatul fitri

ShareÇdo njeri i pasur e musliman, s.fitrin duhet me e dhanë. Ramazani për të qenë i pranuar, s.fitrin jepe pa prituar. Pejgamberi i Zotit pat thënë, “Siguroni të varfrit në këto ditë, sikur çdo fëmijë që gëzohet për Bajram edhe...

Lamtumirë

ShareAh,sa shpejt po na kalojnë ditët dhe netët;sikur të ishin gjethe të vjeshtës që i rrëmben stuhia e fatit!Vallë a nuk është e gjithë jeta vetëm disa çaste? Po! jeta vërtetë është vetëm një ëndërr, pra një avull që...

Nata e madhe e Kadrit

ShareRamazanit po i afrohet fundi. Ditët e bekuara të këtij muaji kaluan shumë shpejtë. Sapo u mësuam me këtë regjim të agjërimit, me disiplinën e trupit e të shpirtit… Nga: Mr. Muhidin Ahmeti „Ne e zbritëm atë (Kur’anin)...