3:16 pm - Friday January 20, 3989

Archive: Ramazani Subscribe to Ramazani

Zekati: lëmoshë apo përgjegjësi?

ShareSa i përket zekatit, para së gjithash problemi qëndron në të kuptuarit, d.m.th në definicion e tij. Tariq RAMADAN Një ditë të varfërit do të pyesin … Sa i përket zekatit, kushti i tretë i islamit, para së gjithash problemi...

PËR LEJLET’UL-KADRIN

ShareDr. Zuhdija Hasanoviq Vëllezër të nderuar ! Me vullnetin e Zotit ditët pakthyeshëm rrjedhin dhe kalojnë. Ja, jemi në të tretën e fundit të muajit të ramazanit. Ndër vlerat e shumta të cilat na presin në këtë kohë është...

Nata e Kadrit, garancë e paqes së përhershme dhe stabilitetit

ShareJusuf ZIMERI “Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në Natën e Kadrit. E ç’të bëri ty të dish se ç’është Nata e Kadrit? Nata e Kadrit është më e rëndësishme se një mijë muaj!Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të...

“Mësuesi i feve” pranon Islamin gjatë Ramazanit

ShareTë gjithë mund ti kthehemi ngjarjeve që na kujtohen gjatë jetës sonë. Njerëzit dhe vendet mund të lënë mbresa të posaçme për ne dhe ne duhet kohë pas kohe të shikojmë prapa për të parë se si Allahu ka dirigjuar jetën...

Të trokasim në dyert e Mëshirës së Zotit

ShareTë shfrytëzojmë mirësitë e muajit të bekuar të Ramazanit, të shfrytëzojmë afërsinë e Zotit me robërit e Tij dhe të trokasim në dyert e Mëshirës së Tij. Edhe pse dyert e Mëshirës së Allahut gjithmonë janë të hapura...

Në vigjilje të Ramazanit

Share Halil Mehtiq Cilat janë të mirat e Ramazanit? Pse ky muaj është i veçantë? Falënderimet i takojnë vetëm Allahut të Madhërishëm, i cili na mësoi me Librin e qartë, na mësoi të jemi prej atyre që udhëzojnë në të vërtetën...

Imsaku i dites 18-Ramazan (e hënë)

Share Resnjë(-1), Manastir(-1), Shkup(-2), Prilep(-3), Kumanovë(-3), Veles(-4), Shtip(-5), Kocan(-6), Strumicë(-7), Ohër(+3), Dibër(+3), Strugë(+3) ShareShpërndaje:TweetPrintEmail

Lufta e madhe e Bedrit

ShareKjo qe e para luftë që e bëri qartë dallimin midis kurejshëve idhujtarë dhe myslimanëve. Shkaku i luftës është sa vijon: Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) po vigjëlonte për varganin që kaloi për...