2:26 am - Wednesday December 13, 2017

Archive: Tregime / Thënie / Kuriozitete Subscribe to Tregime / Thënie / Kuriozitete

Dera që nuk mbyllet, historia e një familjeje amerikane, e cila ka gjashtë fëmijë

Share Do tu tregoj historinë e një familjeje amerikane, e cila ka gjashtë fëmijë. Babai i tyre është bujk, me konstrukt fizik të fuqishëm, gjithë muskuj dhe i vendosur tu shkojë gjërave gjer në fund. Nëna e tyre, është një zonjë...

Ja kush është Halima Jakub, presidentja me hixhab e Singaporit…

ShareDitë më parë, portali ynë Breziiri.com, publikoi lajmin për zgjedhjen e presidentes  së Singaporit, e cila është muslimane, mirëpo ajo që e karakterizonte si të veçantë, ishte mbulesa fetare e saj, respektivisht hixhabi. Në...

Këto 6 gjëra që nuk duhet t’i mbani asnjëherë në portofol

SharePortofoli është një zbulim interesant. Normalisht, ne nuk do të vendosnim diçka të vlefshme dhe të fituar me vështirësi në një xhep të vogël lëkure, por ne e bëjmë këtë me një portofol. Për këtë arsye, kuletat janë...

Instruktorët nga Gjermania do t’i trajnojnë zhytësit e Maqedonisë për hulumtime arkeologjike

ShareQendra për hulumtim të parahistorisë (QHP) organizon kursin “Zhytje shkencore evropiane” në Liqenin e Ohrit, në suaza të së cilës do të bëhet trajnim i arkeologëve prej më shumë vendeve evropiane përmes mësimit të teknikave...

Medreseja “Isa Beu” Shkup, deri më sot muslimanëve të vendit dhe të Ballkanit i ka dhuruar 2638 kuadro të diplomuar

ShareA e dini se! SHMI Medreseja “Isa Beu” Shkup, deri më sot muslimanëve të vendit dhe të Ballkanit i ka dhuruar 2638 kuadro të diplomuar. Kjo është krenaria e këtij populli që kontribuoi për funksionimin e kësaj vatre...

Pse zgjoheni të lodhur? Ja arsyet…

ShareKur nuk mund të flini, jeni të vetëdijshëm për këtë gjë. Megjithatë, çfarë ndodh derisa flini? Pse zgjoheni me ndjenjën e lodhjes? Ekzistojnë disa arsye për shkak të të cilave koha të cilën e kaloni në gjumë nuk ju rivitalizon...

Sa shqiptarë ishin në administratën Osmane?

ShareSipas studiueses- orientalistes Ayten Krasniqi’Ardel, në intervistën dhënë Pashtriku-t, postuar në Orientalizmi Shqiptar, gjatë kohës së Abdyl Hamitit të Dytë, 1878-1909, administrata e P. Osmane ka numëruar 62,000 nëpunës,...

A dëshiron një foto të çastit? Unë jam fotograf i pastrehë. Më ndihmo me 5 paund foton!”

ShareTre shoqet po shkrepnin foto prane nje peme qershie te mbushur me lule. Nje i pastrehe u afrohet dhe u sugjeron te shkunde pemen teksa shkrepnin fotot. Fotot ishin realisht shume te bukura nen rrebeshin e petaleve te qershise. Tre vajzat...