3:16 pm - Saturday January 20, 2531

Archive: Tregime / Thënie / Kuriozitete Subscribe to Tregime / Thënie / Kuriozitete

Le së paku një derë hapur?

ShareKa thënë Imam Ahmed ibn Hanbeli, rahimehullah: “Isha në rrugë dhe e pashë një hajdut duke i vjedhur njerëzit. Të njëjtin hajdut e pashë duke u falur në xhami, kështu që i thash: “Nuk mund të veprosh në këtë...

Dy burra të verbër qëndronin ulur pranë shtëpisë së Zubejda Abasije, e cila ishte e njohur për bujari dhe zemërgjerësi…

ShareDy burra të verbër qëndronin ulur pranë shtëpisë së Zubejde Abasije, e cila ishte e njohur për bujari dhe zemërgjerësi. Njëri prej tyre lutej herë pas here: “O Zot! Më jep nga të mirat e Tua!” Kurse tjetri lutej me zë...

Zemra e nënës është më e madhe se malet Himalaje.

Share“Zemra e nënës është më e madhe se malet Himalaje.” Mulla Jakupi ShareShpërndaje:TweetPrintEmail

Historia e vazos perfekte dhe vazos së krisur, varni veshin kësaj këshille

Share…Një grua e moshuar kineze kishte dy vazo të mëdha të cilat i varte në dy anët e një shkopi druri që mbante mbi shpatulla. Njëra nga vazot kishte disa të krisura,ndërsa tjetra ishte perfekte dhe ishte gjithmonë plot me ujë...

Duaja e Sulltan Muradit para betejës se Kosovës

Share“O Zot! Po qe se kjo furtune ka dale për shkak të mëkateve te këtij robi tënd te mjere, mos m’i ndëshko ushtaret e mi te pafajshëm ! Allahu im, mos I ndëshko ushtaret e pafajshëm qe erdhën gjer këtu vetëm për te ta lartësuar...

Moment i paharrueshëm: Burri zgjohet nga arkivoli pak para se ta varrosin!

ShareRrëfim që po çudit mbarë botën vjen nga Zimbabve, kur një burrë 34 vjeçar është zgjuar nga arkivoli i tij, deri sa familjarët ia kanë dhënë lamtumirën e fundit. Bëhet fjalë për personin me emrin Dem Zanet. Deri sa familjarët...

Tregime Ramazani: Ibn Sirini dhe jetimi

ShareNjëherë kolosi Ibn Sirin hyri në xhami dhe aty pa një fëmijë dhjetëvjeçar si fal namazin me përulësi. Kjo e mahniti dhe pas namazit e pyeti fëmijën se i kujt është. Djaloshi i tha se është jetim nuk ka as nënën as babain. “Më...

Fyerja dhe mosmarrëveshjet…

ShareSi të mbrohemi nga ca sëmundje që e sulmojnë inteligjencën njerzore?! Fyerja dhe mosmarveshjet Të fyesh do të thotë të thuash diçka ofenduese me qëllim të zhvlerësimit, ndërsa mosmarveshje nënkupton të lëshuarit e dikujt...