3:16 pm - Wednesday January 20, 3317

Archive: Kuriozitete Subscribe to Kuriozitete

Ky njeri po i mahnit Gjermanët me shkrimin “KUSH NUK KA MOS TE PAGUAN”

ShareMehmeti është 45 vjeçar dhe jeton në Minhen, ku ka hapur një restorant të vogël turk. Letra që Mehmeti e ka vendosur në derën e restorantin ka mahnitur njerëzit në Minhen dhe më gjerë. Mehmeti, të cilin shumica e thërrasin...

Ekskluzive: Shqiptarët e Turqisë kishin gazetën e tyre me emrin e lumit “Vardar”

ShareTHEKS – Radio Vala ka arritur të siguron ekzemplarin e ballinës së kësaj gazete, numri i 14-të me radhë i botuar në vitin 1964. Gazeta ka qenë periodike dhe ka dal thuajse një herë në vit. Gazeta e shqiptarëve të Turqisë...

Ugarit, njëri nga qytetet më të vjetra në botë

ShareErmal Bega UGARIT – Një nga qytetet më të vjetra në botë, 8000-5000 p.e.s. Vendbanimi më i hershëm në bregdetin sirian daton një milion vjet përpara, siç është dëshmuar nga zbulimet arkeologjike në gjirin e lumit Al-Kebir-Alshimali,...

Ibn Firnas, muslimani që shpiku makinën fluturuese

ShareNjë mijë vite para vëllezërve Wright, poeti Islam, astronomi, muzikanti dhe inxhinieri me emrin Abas bin Firnas, tentoi të konstruktoi makinën e parë fluturuese me të cilën njeriu do të ngjitej në hapësirat e ndritshme krahas...

Me barkun e plotë vështirë është të flasësh për të varfrit!

ShareMe barkun e plotë vështirë është të flasësh për të varfrit! Me barkun e zbrazur sërish vështirë është të flasësh për të varfrit, ngase ke hallin tënd! Vetëm duke qenë as të ngopur dhe as të uritur, duke qenë me besim...

Ketu tash banon Bisnismeni me i madh nga Kuwajti i cili quhet Nasir el-Harafi

ShareKetu tash banon Bisnismeni me i madh nga Kuwajti i cili quhet Nasir el-Harafi i cili i kishte ne zhiro te Kuwajtit 12 Miljard Dollar .. Ai ka 33 tankera që transportonte naften.. Ai ka shum hotele ne bote.. Zoterson gjysmen e Zain te Telekomit Ka...

TË DHËNA INTERESANTE RRETH KINEMATOGRAFISË

ShareEkranet në sallat e kinemave lyhen me një shtresë plot me prizma të vogla plastike të cilat bëjnë që ekranet të shkëlqejnë.Para hapjes së asaj shtrese ekranet e mëdha ishin stërpikur me ujë që të arrihet një efekt sa më...

“QYTETI” NËN SQETULLA

ShareNën trupin e njeriut dhe brenda tij ka rreth 600 milionë baktere. Në lëkurën e nën sqetullës mund të gjenden edhe deri më 800 baktere në një milimetër katror./freskirinore ShareShpërndaje:TweetPrintEmail