10:03 pm - Monday December 11, 2017

Archive: Postime t'reja Subscribe to Postime t'reja

Për çka (nuk) do të pyetemi në Ditën e Gjykimit?

ShareAmsal Memiq Të dashur vëllezër e motra; Sot është dita e dytë e muajit Muharrem të vitit 1439 hixhrij. Mësimet dhe mesazhet e hixhretit janë të shumta. Ne të premten e kaluar disa prej tyre i kemi përzgjedhur dhe i  kemi përmendur....

Pesë breza në një fotografi!

ShareStërgjyshi i Edinit, Nexhmidin Abdurrahmani, ndonëse nuk e trashëgoi zanatin e babait të tij (është marrë me ndërtimtari deri në pensionim), është gjithashtu emër i njohur në trevën e Opojës. Nexhmidini u dallua si aktivist...

​Duke falenderuar Zotin qe na dhuroi jeten…

ShareDuke falenderuar Zotin qe na dhuroi jeten dhe duke qene  te bindur plotesishte per te bere me te miren per Shqiptarine tone te dashur! Amin. ShareShpërndaje:TweetPrintEmail

Çfarë ndodh nëse nuk flini mjaftueshëm?

ShareNe bëjmë shumë gjëra çdo ditë, saqë duhet t’ia ndalojmë vetes ndonjë gjë dhe shpeshherë kjo gjë është gjumi. Ne ose vendosim të flemë më vonë ose të zgjohemi herët për t’i kryer detyrat që i kemi. Si rezultat i...

U luten pejgamberët, lutu edhe ti – fituan ata, fito edhe ti

ShareMehas Alija Përcillet nga Abdullah b. Omeri r.a. se Muhammedi a.s., ka thënë: “Kur Sulejmani, i biri i Davudit a.s., e ndërtoi xhaminë e Aksasë, prej Allahut kishte kërkuar tri gjëra: 1. Të gjykuarit në përputhshmëri me ligjin...

Arabia Saudite më në fund u jep grave të drejtën e vozitjes

ShareArabia Saudite ka bërë me dije se tani e tutje gratë do të lejohen të ngasin veturat.   Sipas mediave shtetërore, tani gratë mund të udhëtojnë me makinë nëpër mbretëri. Në një deklaratë të lëshuar në televizionin...

Sot bëhet hapja solemne e Medresesë ISA BEU-Paralelja e Vajzave në Gostivar

ShareMirë se vini në hapjen solemne të SHMI Medreseja ISA BEU – Paralelja e Vajzave në Gostivar Data: 27.09.2017 e mërkurë (sot) Vendi: Zona e VI- Gostivar Koha: 11:00 h Nga Këshilli organizativ, shkruhet në faqen zyrtare të Muftinisë-BFI...

Cili ishte qëndrimi i profetit Muhamed (a.s) kundrejt besëtytnive…

ShareBesëtytnitë janë praktika dhe besime të pasakta, që nuk kanë bazë logjike apo ndonjë lidhje me jetën reale. Edhe pse hasen dhe në fusha të tjera, ato janë më shumë të zakonshme në çështjet e fesë. Pavarësisht nga raca...