10:03 pm - Monday December 11, 2017

Archive: Postime t'reja Subscribe to Postime t'reja

Zagreb: Eljesa Asani fiton vendin e parë në garat kuranore

Share ​Mr. Eljesa ef. Asani, i pari në botë për lexim të bukur të Kur’anit. Përfaqësuesi i Bashkësisë Fetare Islame, Mr. Eljesa ef. Asani, ka fituar vendin e parë në “Garat botërore të 24-ta me radhë në Kur’an” që u...

Ja në cilën xhami qëndroi ish Kryeministri i Turqisë Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu.

ShareJa në cilën xhami qëndroi ish Kryeministri i Turqisë Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu.  Më datë 28.09.2017 (e enjte), në  hapësirat e  Xhamisë së Pashës dhe Arabatit, qëndroi ish Kryeministri i Turqisë Prof. Dr. Ahmet...

Pse femrat qajne? (Tregim i bukur)

ShareNjehere nje person duke biseduar me nje njeri te moshuar e pyeti “Kam kaluar tere jeten duke pyetur veten time se perse femrat qajne, a mos valle e dine ti arsyen o plak i urte?” Plaku buzeqeshi dhe i tha: “Kur femra u krijua, ajo...

New York Times: “Merrni mësim nga Turqia si të silleni me nderë ndaj refugjatëve”

ShareGazeta prestigjioze amerikane “The New York Times” bëri të ditur se prej 5 milionë refugjatëve sirianë të arratisur në vendet e ndryshme kushtet më të mira i kanë ata të strehuar në Turqi. Në artikullin me titull “Një...

​Fatime Es-Sugghraa bija e Husejn ibn Aliut (paqja qofte mbi ta) ka thënë në një nga predikimet e saj kundër shiitëve në Kufe: 

ShareFatime Es-Sugghraa bija e Husejn ibn Aliut (paqja qofte mbi ta) ka thënë në një nga predikimet e saj kundër shiitëve në Kufe:  “O populli i Kufës, o njerëz të tradhtisë, të poshtër dhe komplotues. S’ka dyshim...

A e humbi prerja e kurbanit vlerën e vet tradicionale?

ShareDuke shikuar dhe dëgjuar reklama të ndryshme (TV, internet, radio), teologu boshnjak Safet Pozder, thotë se ne kemi ndjenjën se ndoshta për 10 vjet, myslimani pas faljes së namazit të bajramit do të qëndrojë në rresht, para ndonjë...

Përurohet objekti i ri i Medresesë për vajza në Gostivar / FOTO/

ShareSot është bërë hapja solemne e objektit të ri të Medresesë „Isa Beu“, paralelja e shtrirë e vajzave në Gostivar. Në këtë solemnitet morrën pjesë personalitete të ndryshme të jetës fetare, kulturore, akademike, politike...

​DITA E ASHURES-Kjo ditë njihet si dita kur Allahu i madhëruar e shpëtoi Pejgamberin Musa a.s. dhe popullin e tij nga Faraoni dhe zullumet e tij.

Share Shkruan Për freskirinore Ragmi Destani Dita e ASHURAS është dita e dhjetë e muajit islamik Muharrem. Kjo ditë njihet si dita kur Allahu i madhëruar e shpëtoi Pejgamberin Musa a.s. dhe popullin e tij nga Faraoni dhe zullumet...