3:16 pm - Friday January 20, 3595

Archive: Opinion Subscribe to Opinion

TË QENËT PRIND POZITIV

ShareSa herë që të blejmë ndonjë pajisje për kuzhinë, brenda kutisë gjenden edhe udhëzimet e përdorimit. Deri në çastin kur t’ju lind një fëmijë, bota dhe jeta jonë kanë ngjyrë, shije dhe ritëm krejtësisht tjetër. Ju jeni...

Në lidhje me pijet alkolike dhe ‘BIRRAT PA ALKOOL

ShareTransmetohet nga imam Muhammed esh Shejbani, Imam Malik b. Enes dhe Imam Shafii se kane thene: ‘Ne cdo pije, sasia e tepert e te ciles shkakton dehjen, ndalohet dhe behet haram edhe sasia e saj e vogel(mund te shkaktoje apo jo dehjen)...

Ta zëvendësojmë Facebook-un me Librin e Allahut

ShareShumë besimtarë, pak a shumë janë të varur nga Facebook-u. I kontrollojmë llogaritë në Facebook nga disa herë në ditë. Disa e kanë përditshmëri Facebook-un, me fjalë të tjera e kanë gjënë e fundit që e bëjnë para fjetjes,...

Senedi im deri tek Imam Ebu Hanifja r.a. – shkruan Ahmed Memedi

ShareUnë Ahmed Muhamed Memedi (Memeti) përcjell nga Shejh Muhamed Emin Siraxh (Saraç) nga Imam Muhammed Zahid Keutheri dhe nga Shejhul Islam Mustafa Sabri, si dhe nga Allame Muhammed Avvame nga Allame Abdul Fettah Ebu Gudde nga Imam Muhammed...

Çfarë dallimi ka mes selefijve që besojnë se Zoti zbret me qenien e Tij në qiellin e dynjasë dhe mes krishterëve që besojnë se qenia e Zotit ka zbritur në barkun e Merjemes dhe trupin e Isait a. s?!

ShareÇfarë dallimi ka mes selefijve që besojnë se Zoti zbret me qenien e Tij në qiellin e dynjasë dhe mes krishterëve që besojnë se qenia e Zotit ka zbritur në barkun e Merjemes dhe trupin e Isait a. s?! Nëse lejohet për Zotin që...

KEMI NEVOJË PËR MËSUES TË GJALLË, JO PËR KËSHILLA TË VDEKURA

ShareFjalët dinë të jenë të magjishme. Efekti që ato kanë tek njerëzit është i pamohueshëm, një fjalë e mirë di të ngjallë një zemër, të mbjellë farën e një peme të bukur, ashtu siç një fjalë e keqe di të mbysë një...

Për të bërë gjumë të rahatshëm, duhet të lexoni një tregim të shkurtë!

ShareAi kishte një dyqan ku shiste flori dhe gur të çmuar. Vetë ishte i moshuar dhe besimtar i rregullt. Një mbrëmje, pasi njerëzit kishin filluar të rralloheshin rrugëve, në dyqanin e shitësit tonë hyn një burrë me një unazë...

Muftiu Ismail Menk këshillon: Si ti edukoni udhëheqësit tuaj të ardhshëm

ShareMuftiu Ismail Menk këshillon: Si ti edukoni udhëheqësit tuaj të ardhshëm Lëvdoni fëmijën tuaj edhe atëherë në test merr notat me te dobëta, lëvdoje para të tjerëve. Kurrë mos lejoni që fëmija juaj të ndjehet i pavlerë....