3:16 pm - Wednesday January 20, 3610

Archive: Opinion Subscribe to Opinion

Si mund të jesh i drejtë në një shtet të padrejtë ? Është e pamundshme…

ShareAGRON REXHEPI Si mund të jesh i drejtë në një shtet të padrejtë ? Është e pamundshme. Gjithandej vrasje , vjedhje , korrupcion , amoralitet , banalitet dhe kam mijëra ‘ekskuzime’ tjera për ta përshkruar shtetin tonë...

Ejani të zgjohemi së bashku!

ShareTë dashur bashkëmoshatarë të mi, këtë letër e shkruaj për ju dhe veten time që jemi ardhmëria e këtij vendi. Do të doja të flas për një problem shumë të madh me të cilin preokupohet dhe ballafaqohet në këtë kohë e...

Pse të hapim vrima?

ShareHAMDI NUHIJU Një anije dy kate në vete ka shumë udhëtar që flasin gjuhë të ndryshme, kanë ngjyrë të lëkurës jo të njëjtë, kanë tradita, norma, rite dhe zakone që dallojnë prej njëra-tjetrës. Caku i saj është i përbashkët....

Amet M. Memedi mbrojti me sukses temën e magjistraturës në Universitetin e Ez’herit

ShareMr. Amet M. Memedi mbrojti me sukses temën e magjistraturës Në Universitetin e Ez’herit Dje më datë 18 mars 2015, në Fakultetin e Usuli Dinit, Universiteti i Ez’herit në Kajro, mbrojti me sukses të shkëlqyeshëm temën e magjistraturës,...

Mediat e interesit dhe pushteti i audiencës – Merlind Ramadani, student i Gazetarisë

ShareShkruan: Merlind Ramadani, student i Gazetarisë – USHT, Tetovë Evoluimi i vazhdueshëm dhe i pakontrolluar i mediave në Maqedoni, në përgjithësi i mediave shqipëtare është shoqëruar me një sërë problematikash të lidhura...

Islami, Perëndimi, shqiptarët dhe ISIS-i…

ShareShkruan: Metin IZETI, Tetovë Shekulli i njëzet, duke filluar nga dekadat e para, ka qenë arenë e konflikteve dhe mosmarrëveshjeve të ndryshme në mbarë botën. Tërë ky shekull ka qenë i ndjekur me kriza të ndryshme, si metafizike...

Kur është dita e Kijametit?!

ShareMesa duket ky muhabet po i lodh besimtarët, saqë bëjnë debat me njëri – tjetrin, se pas sa vitesh do të vijë, kur do të vijë, cila shenjë e ka rradhën, cila do të vijë më vonë e kështu me rradhë. Shkencëtarët nga ana...

Fatkeqësisht, pak mësuam prej fatkeqësive të para vitit 2001

ShareShkruan: Iljasa SALIHU Jetën e dua më shumë se vdekjen, por lirinë e dua më shumë se jetën, – kishte thënë Beqir Sadiku pak para se të vritej për të mos vdekur kurrë në betejën e Haraçinës. Nuk ka njeri që e do luftën,...