3:16 pm - Saturday January 20, 3674

Archive: Opinion Subscribe to Opinion

Mjaftë më me folklor dhe me mite, le t’i themi dhe kuptojmë gjërat mu ashtu si janë

ShareShumë shqiptarë e duan shumë atdheun, aq shumë sa nuk mund të jetojnë në atdheun e tyre për dashurinë e zjarrtë që kanë ndaj atdheut. Politikanët, harbueshëm e dashurojnë popullin dhe atdheun, kuptohet derisa t’i ofrojë...

Ata edhe pse po provokojnë rëndë, sërish i provokuari po emërtohet si terroristë dhe ekstremistë

ShareMëtimi për gjunjëzimin kulturor ndaj shqiptarëve musliman nuk ka të ndalur. Kjo fillon qysh me librat e shkollës fillore, me të cilat ballafaqohen fëmijët tanë. Atyre u shërbehen materiale që nuk përkojnë me realitetin dhe...

Nuk dua të bëhem hajdut me gjërat e mia

ShareMë vjen mirë që dikujt i pëlqejnë shkrimet e mia, madje pajtohem edhe me ata që nuk pajtohen me disa pikëpamje të miat. Shoh se dikush i shpërndanë ato. Kjo më nderon mua dhe shkrimin tim. Ndërsa nuk më vjen mirë, kur më...

Zoti i udhëzoftë injorantët tanë me tituj të lartë – Iljasa SALIHU

ShareUnë habitem me disa intelektual dhe akademik, të cilët kurrë nuk ju përulën Zotit, të cilët kurrë nuk e mësuan urtësinë e fesë, duan që fenë ta zbehin përmes kombit. Këta nuk e kuptojnë, apo nuk duan ta kuptojnë për...

Sa më shumë që na sulmojnë – Hamdi Nuhiju

ShareSHKRUAN: HAMDI NUHIJU Kohët e fundit janë shpeshtuar sulmet ndaj komunitetit mysliman në Kosovë, Maqedoni, Serbi, Shqipëri e gjetiu. Duam apo nuk duam, këto sulme lidhen me një burim të vetëm frymëzimi, ngjarjet e fundit në Gaza....

Sa të rreptë jemi, sa cinikë që jemi!

Share Sa keq! Me siguri të gjithë e keni vërejtur se kur numërohen viktimat në Gaza thuhet se janë vrarë rreth 1800 njerëz, në mesin e tyre 462 fëmijë. Sa për informim, në këtë kategori bëjnë pjesë ata që janë nën moshën...

Mund të jesh mendimtar, por të jesh dijetar të duhet kohë dhe shumë punë

ShareMund të jesh mendimtar, sepse ke mendim të hapur për një veprim të caktuar. Mendimtar është ai që prodhon mendime, përmes së cilave dikush shërbehet e dikush merret me shtjellimin e atyre mendimeve, pse jo, kemi edhe të atillë...

Te keqen ktheje me te mire e atehere armiku yt do te behet menjehere mik i ngushte

Share  “Nuk barazohet e mira me te keqen! Te keqen ktheje me te mire e atehere armiku yt do te behet menjehere mik i ngushte.”. (Fusilet:34) **Mua më ndodhi me një të moshuar, u mundova shumë, e merrja me te mirë por ishte...