3:16 pm - Tuesday January 20, 3705

Archive: Opinion Subscribe to Opinion

Financat dhe Bankat Islamike

Share Historiku dhe origjina e tyrePas tёrheqjes sё fuqive kolonialiste nga territoret e vendeve islame, mё 1963 nё Algjeri bёheshin pёrpjekje pёr krijimin e njё sistemi ekonomik qё do tё bazohej nё sheriatin islam. Banka e parё...

Me shëndet të mirë varfëria kalon, ndërsa me shëndet të shkatërruar pasurinë nuk mund ta shijosh

ShareNë gjendje të varfër është e domosdoshme të ruhet shëndeti mendor dhe ai trupor, sepse varfëria kalon, ashtu si i kaloi afati pasurisë suaj, kurse shëndeti të duhet si në gjendje kur je i varfër ashtu edhe në kohën kur je...

Kontributi i Imam Ebu Hanifes në fushën e akaidologjisë

ShareEbu Hanifeh ishte dhe mbeti kolos, gjigant dhe fanar i mendjes njerëzore, besimtar i pathyeshëm dhe zemër e madhe njerëzore. Me fjalën e tij, me veprën e pashembullt dhe me shembullin e tij ishte dhe do të mbetet ideal, drejt të...

Të sigurojmë pasardhës të shëndoshë e të lumtur

ShareTë respektuar miq nga Bashkësia Islame, I nderuar koordinator me bashkëpunëtorë, Të respektuar prindër, Ju maturantë të tjerë dhe sidomos, Ju klasa ime e respektuar, Es-Selamu alejkum! Më lejoni që në cilësinë e kujdestarit...

Përpjekja për të ndryshuar

ShareShkruan: Iljasa SALIHU   Nuk mund të jemi më të përparuar se të tjerët, nëse përnjëmend nuk punojmë më shumë se ata. Puna jonë jo që duhet, por patjetër duhet të shoqërohet me një qëllim të qartë dhe të çiltër....

Turpi, ky virtyt në venitje

ShareMuhamedi (paqja dhe mëshira e Zotit qoftë mbi të) thotë: “Vërtet, çdo fe ka moralin e saj, ndërsa morali i Islamit është turpi.”Të kesh turp nuk do të thotë të ngurrosh të shkruash apo të flasësh të vërtetën haptas,...

Njeriu në moshë dhe Krimeja

ShareLufta e gjatë e Mustafa Xhemiljevit për vendlindjen e tij Nën sundimin e Stalinin i deportuar, nën Brezhnjevin i burgosur, nën putinin i dëbuar: Udhëheqësi shumëvjeqar i Tatarëve Krimezë Mustafa Xhemiljev  rrezikon që për...

Akuzë të pamend e të pavend!

Share Ata që kanë shkuar të luftojnë në Siri, nuk mund të kthehen në vendlindje si terroristë, duke e ditur që para se të shkonin atje, nuk kishin qenë të tillë dhe nxitja për të shkuar atje ishte mbrojtja e qytetarëve të pafajshëm...