3:16 pm - Tuesday January 20, 3626

Archive: Opinion Subscribe to Opinion

President me spec a pa spec?

Share Çështja e zgjidhjes ose zgjedhjes së presidentit të Maqedonisë nuk është bërë mollë sherri në aspektin klasik të fjalës, por spec sherri në modifikimin e kësaj fjale. Maqedonasit gjithmonë kanë ëndërruar që të kalojnë...

Gazetari Amerikan për Ballkanin! [New York Times]

ShareNë Ballkan është një vend i cili kufizohet me vetveten.Ku jetojnë gratë më të bukura dhe natalitetin e kanë në rënie e sipër.Ku të papunësuarit më tepër punojnë, ku në tokën më pjellore jetojnë më skamnorët dhe më...

Ndikimi i propagandës te fëmijët shqiptarë nëpërmjet elementit të festave në filmat vizatimorë

Share Ngjarjet e shpeshta që shfaqen në filmat vizatimorë dhe që priten krahëhapur nga fëmijët, janë edhe festat e fundvitit. Sidomos këto filma, transmetohen kur afrohen Krishtlindjet dhe Viti i Ri! Sot në botë flitet së tepërmi...

Tri llojet e njerëzve

Share Islami, përmes parimeve të saja universale erdhi që ta rregulloj jetën e njeriut. Kjo fe qiellore nuk është dërguar për të ngel e izoluar dhe e mbyllur në vetvete. E as që pretendon mbylljen dhe izolimin e njerëzve duke ia...

Sмириse Миленко !

ShareSмириse Миленко !   Shkruan: Driton ZENKU   Opinionbërësi delikuent Milenko Nedellkovski edhe njëherë shfaqet i trishtuar dhe me ide kontroverse që mbi gjitha dhe më së paku i shkojnë për shtati vet popullit...

Të gjithë kanë kapur anë..

ShareNëse keni lexuar kohët e fundit shtypin ditor, sidomos atë maqedonas, do të kuptoni që titulli im është inspiraur nga një shkrim i një gazetari maqedonas V.S, i cili në një nga shkrimet e tij thotë që pasi të gjithë qytetarët...

Jetoj me bindjen se të përfitosh nga mjerimi i popullit tënd është mallkim!

Share‎ “Kurrë nuk e kam menduar, por më kanë çuar ta mendoj ata që shpeshherë – njësoj si edhe ditëve të fundit – kanë kërkuar nga unë që ta tradhtojë shkrimtarin në vetvete e t’i përkushtohem politikës....

Ne, radikalët e Jankullovkës

Share Nuk është hera e parë që në Maqedoni të quhemi radikal. Këtij termi iu janë bashkuar edhe shumë krerë të partive politike shqiptare, duke krijuar konfuzion në mesin e popullatës, por edhe duke viktimizuar shumë njerëz të...