3:16 pm - Friday January 20, 3645

Archive: Opinion Subscribe to Opinion

Liderizimi i liderëve

Share Ali Maksuti Komunizmi si ideologji totalitare mbahej me karizmën e liderëve, pra liderizimi ishte karakteristikë e komunizmit, pra komunizmi njihej ndryshe edhe si prodhues i liderizmit. Vetëm partia komuniste ka patur lider të paprekshëm....

Zgjedhjet e parakohshme në Maqedoni, do të jenë shumë të përgjakshme!

Share Bazuar në informacionet e grumbulluara (shumë të sigurta), jo vetëm nga rradhët e të gjitha partive politike shqiptare në IRJM, por edhe nga rradhët e partive sllavo-maqedonase, kemi arritur të kuptojmë se, zgjedhjet e parakohshme...
Mr. Bashkim Aliu Tetovë, Maqedoni bashkim_aliu@hotmail.com

Thyerja

Share Fillimi i dekadës së parë dhe të dytë të  shekullit XXI, në mes tjerash, mund të cilësohet edhe si fazë e thyerjeve të mëdha. Kjo, ngase në fillim të dekadës së parë të shekullit XXI u thye miti i pamposhtuar i sigurisë...

Të gjithë për Gruevskin, unë për dadën Tape

Share  Maqedonia po përgatitet për dy ngjarje të mëdha këtë vit. Ngjarja e parë e madhe për nga rëndësia, janë zgjedhjet e parakohshme që sipas gjitha gjasave do të mbahen këtë verë, dhe ngjarja e dytë e madhe, ende më...

100 pyetje për Tadicin

SharePresidenti i Serbisë, Boris Tadic i ka dhënë një intervistë ekskluzive televizionit Klan Kosova. Ai ka pranuar të përgjigjet në 100 pyetjet e gazetarit të njohur, Baton Haxhiu, rreth marrëdhënieve Kosovë –Serbi. Lexojeni në...

Zgjedhje para zgjidhjeve!

Share Është i mirë, nga që del ne pah forca e partive politike  duke përfshirë edhe mangësitë e tyre, ndërsa është lajm i keq, nga që është para kohe. Dhe kjo gjë, jep edhe një mesazh ende më të keq për rezultatet dhe pasojat...

Rritu, rritu në mendje kryeministër

Share Kishte dëgjuar bretkosa që po mbathet kali dhe kishte shkuar e ngrata te nallbani që edhe ajo të mbathet dhe të bëhet me patkua. Por nallbani i thotë se “te këmba jote s’kam ku e ngul gozhdën se këmbën e ke të vogël”....

Bela në Kala

ShareSefer TAHIRI Ra ky mort e u pamë. Ra belaja te Kalaja e u pamë. U pa se si funksionon koalicioni qeveritar, u pa se në çfarë niveli i kemi marrëdhëniet e “relaksuara” ndëretnike dhe ndërfetare, u pa se kë mbron e kë...