10:07 pm - Monday December 11, 2017

Archive: Hajj Subscribe to Hajj

Rrëfimi i një gruaje e cila nuk mund ta shihte qaben?

ShareKjo është një ngjarje e cila i ndodhi shejh Abdull-llah Shehatin në programin e televizionit satelitor “IKRE”. Është ky një program i drejtpërdrejtë në të cilin shikuesit shtrojnë pyetje përmes telefonit, kurse emitimi...

Miniseminar në lidhje me njoftimin e kandidatëve të rinj për kryerjen e Haxhit të vitit 2017/1438h, organizoi Muftinia e BFI-Gostivar / foto/

ShareSot me datë 22.08.2017 (dita e martë), Muftinia e BFI-Gostivar, organizoi një miniseminar në lidhje me njoftimin e kandidatëve të rinj për kryerjen e Haxhit të vitit 2017/1438h.Në këtë takim morën pjesë kreu më i lartë i...

“Uji i Zemzemit është përmbushës i atij qëllimi për të cilin pihet.”

ShareUji i Zemzemit jo vetëm që bën për pije por bile është uji më i pastër në botë dhe i cili nuk përmban bile asnjë llojë të bakterieve,që normalisht ujrat e burimeve tjera e kanë në permbajtjen e tyre. Shkencëtari japonez...

Emrat e fëmijëve të pallatit…

Share  “E kisha bâ nijet me mbledhë emrat e fëmijëve të krejt pallatit, për t’i bâ nga nji duá në Qabe… Ia mblodha emrat dhe të gjithë më falënderuan e më uruan..!”   Këtë iniciativë të padëgjuar...

Ja sa milion haxhinjë pret këtë vit Arabia Saudite….

ShareKomisioni u mblodh nën kryesimin e emirit të Mekës princit Khalid al-Faisal, ku janë paraqitur raporte të ndryshme për aranzhimin e pritjes të mysafirëve të Allahut. Komisioni saudit për haxh ka bërë të ditur se këtë vit...

A bëhet HAXHI vaxhib në qoftë se e kryejmë Umren? – …

SharePyetje: Zakonisht dëgjohet se në qoftë se dikush kryen Umren një herë, kryerja e haxhit bëhet i detyrueshëm (Vaxhib) për të. Ju lutemi na qartësoni këtë çështje! Përgjigje: Kjo nuk është e saktë. Thjesht kryerja e Umres...

Tetë vëllezërit i shërbejnë nënës për të kryer haxhillëkun

ShareHaxhi i këtij viti dëshmoi se si tetë bijtë e një nënë konkurojnë me njëri-tjetrin për të ndihmuar nënën e tyre për të kryer obligimet e Haxhit të saj sa më rehatshëm. Ata të gjithë donin për të fituar shpërblim të...

Kur fillon e mbaron dhe si bëhet tekbiri i Teshrikut?

ShareNga namazi i sabahut, respektivisht nga mëngjesi i ditës së Arafatit, e deri në namazin e ikindisë të ditës së katërt të bajramit, gjithsej gjatë 23 kohëve, për haxhinjtë e për ata që nuk kanë shkuar në Haxh, për secilin...