10:06 pm - Monday December 11, 2017

Archive: Islam Subscribe to Islam

E uruar qoftë dita e pavarësisë për jetë të jetëve

Share Selver Xhemaili Falënderimi i takon Allahut xh.sh., salati, selamet, bekimet i takojnë krijesës më të përkryer pejgamberit të fundit të Allahut Muhammedit a.s.. I nderuari xhemaat, I Madhi Allah në Kur’anin Fisnik ka urdhëruar: “Të...

Fëmijët i mësojnë ato gjëra që i përjetojnë në familje

ShareFëmija që përjeton sjellje armiqësore, mëson të grindet. Fëmija që përjeton indiferencën, mëson të jetë i vetmuar. Fëmija që përjeton kritika, mëson të gjykojë të tjerët. Fëmija që shpesh herë paditet nga të tjerët,...

Shkencëtari amerikan në kërkim të gjurmëve të Arkës së Nuhit në malin Ararat

ShareGjeologu dhe paleontologu amerikan Raul Epserante mbërriti në provincën Agri në mënyrë që në malin më të lartë të Turqisë, Ararat, të hulumtojë gjurmët dhe dëshmitë rreth mundësisë se në këtë pjesë të Anadollit...

Ndërron jetë hafëzja më e vjetër në Maqedoni

ShareDje, në moshën 88 vjeçare ka ndërruar jetë hafëzja më e vjetër në Maqedoni, Merjem Ebibi nga qyteti i Shkupit, e njohur ndryshe si “Merjem Ablla” Namazi i xhenazes (ceremonia mortore) do të falet sot në kohën e drekës në...

FreskiRinore: Me fat dhe begati Viti i ri “Hixhri 1439”

ShareFjala arabe “Hixhri” nënkupton shpërnguljen e Profetit Muhamed a.s. dhe pasuesve të tij nga Meka në Medinë në vitin 622. Shpërngulja, hixhreti, i Profetit Muhamed a.s. dhe muslimanëve të parë nga Meka në Medinë, është...

Ç’është sexhdeja e harresës dhe në cilat raste bëhet ajo?

ShareSexhdeja e harresës është vaxhib kur shtojmë ose lëmë diçka mangët në namaz. Bëhet mbas selamit, pasi që t’i bëjmë dy sexhde, pastaj këndojmë teshehudin dhe japim selam. Sexhdeja e harresës është e kërkuar atëherë...

Besimtarët myslimanë kremtojnë Kurban Bajramin

ShareBesimtarët e besimit islam nesër më 01.9.2017 e festojnë festën e Kurban Bajramit, festa e dytë më e madhe myslimane menjëherë pas Fitër Bajramit. Me namazin e mëngjesit, e pastaj edhe me namazin e Bajramit fillon festimi...

10 ide të mira për Dhuratat e Bajramit / FOTO /

ShareFiter Bajrami dhe Kurban Bajrami janë të vetmet festime që kërkojnë përkushtimin e një muslimani. Kjo do të thotë që Bajrami për ne është ditëlindje, përvjetorë, dhe cdo festë tjetër, për të cilën ja vlenë të shpenzohet. Dhuratat...