3:16 pm - Sunday January 20, 3450

Archive: Islam Subscribe to Islam

Porosi për Natën e Israse dhe Miraxhit

Share-Toka e Israse dhe Miraxhit është Mesxhidul Aksaja. -Është vendi i qindra Pejgambereve. -Është kibla e pare e muslimaneve. -Është vendi i mahsherit. -Është vendi ku mbi 100.000 pejgambere kane falur namaz pas Muhammedit a.s. -Është...

Pse leh qeni kur thërret ezani?

SharePërgjigje: I Dërguari i Allahut (alejhi salatu ues selam) na ka urdhëruar që të kërkojmë mbrojtje tek Allahu nga shejtani i mallkuar, në momentin kur dëgjojmë të lehurën e qenit, sepse ai sheh atë që ne nuk e shohim. Muslimani,...

Namazi mund ta shërojë dhimbjen e shpinës

ShareNjë studim i bërë nga Binghamton University në New York, përdori modele të gjeneruara në mënyrë kompjuterike të indianëve, aziatëve dhe amerikanëve për t’i parë efektet e ritualeve të lutjeve në pjesën e poshtme të...

ËSHTË KOHA E GJUMIT, POR MOS FLENI PA I BËRË KËTO VEPRIME

Share Të fleni me abdes Së paku 2 rekat nafile para gjumit Përmendja e Zotit, ESTAGFIRULLAH dhe përmendje tjera Lexoni suren EL MULK ( TEBAREKEL-LEDHII) – 3 herë Kulhuvallahu ehad – tri herë Kul edudhu birabbilfelek –...

Lutja kur jemi të ngarkuar me borxhe

ShareAll-llahummek-finí bi halalike ‘an haramike ve agniní bi fadlike ‘ammen sivake. O Zoti im, më bëj që të më mjaftojë hallalli Yt dhe të mos i afrohem haramit dhe më bëj të pasur me mirësitë Tua që të mos kërkoj prej...

#Informim Rreth Projektit të Xhumasë “XHUMAJA NË XHAMITË TONA” 2017-2018

Share#Informim Rreth Projektit të Xhumasë “XHUMAJA NË XHAMITË TONA” 2017-2018 Bëjmë thirrje publike -Ftesë deri te gjithë udhëheqësit e xhamive për projektin e xhumasë, të cilët duan të jenë pjesë e këtij projekti...

Kolonët hebrej sulmojnë xhaminë Al Aksa

ShareQindra kolonë izraelitë të enjten ia mësynë xhamisë Al-Aksa në Jerusalemin Lindor, ndërkohë që protesta masive mbaheshin nga myslimanët, njoftojnë zyrtarët palestinezë. “Treqind e tetëdhjetë e pesë kolonë sulmuan xhaminë,...

Hfz.Evzal Sinani merr pjesë në Konferencën e Studentëve të Huaj, pranë Universitetit Jordanian

ShareSot pata kënaqësinë të paraqitem para ndjekësve të Konferencës së Studentëve të Huaj, organizuar nga Këshilli i Studentëve të Huaj pranë Universitetit Jordanian, për të diskutuar rreth të rinjve, ekstremizmit dhe terrorit,...