3:16 pm - Wednesday January 20, 3532

Archive: Islam Subscribe to Islam

Islami ka dy histori: ajo para dhe ajo pas Muhammedit, a.s.

ShareIslami ka dy histori: ajo para dhe ajo pas Muhammedit, a.s. Historia e Islamit pas Muhammedit (historia e Islamit në kuptim të ngushtë), s’mund të kuptohet krejtësisht pa parahistorinë e Islamit dhe veçanërisht pa pjesën e fundit...

Somali: Hapet xhamia me emrin e hoxhës shqiptar Jakup Asipi (FOTO)

ShareXhamia është ndërtuar në kryeqytetin e Somalisë Mogadishë, dhe do të mbajë emrin e hoxhës së mirënjohur nga rajoni i Kumanovës Jakup Asipi. Javën e kaluar në Somali u bë përurimi i një xhamie të re të cilën publikisht...

”Dita e Kiametit” Një tregim nga të parët tanë

ShareNjë njeri i devotshëm kishte thënë: “Një natë më kishte zënë gjumi dhe ëndërrova se kishte ndodhi Dita e Kiametit. I pashë njerëzit se si japin llogari për veprat e tyre; disa i dërgonin në Xhennet, ndërsa të tjerët...

Ateistët në rrezik zhdukjeje

ShareSipas një studimi të ri ateizmi është në rrezik të zhdukjes, sepse njerëzit fetarë kanë shkallë më të lartë riprodhimi. Për shkak të mosbesimit të tyre në kontraceptim, besimtarët janë duke bërë më shumë fëmijë...

Edukata e nuses ndaj vjehrrës së saj (EMOCIONALE)

ShareI thotë vjehrra nuses së djalit, pasi që kishin kaluar muajin e mjaltit: “Ke arritur që biri im të jetë më i përkushtuar në namazin në xhami, ke korrur sukses për tridhjetë ditë, në atë që unë dështova për tridhjetë...

Egjipti i pandryshuar, në burgje mban Jusuf(a) e në kokë faraona

ShareMuhammed Mursi ishte presidenti i parë ne botë qe i dinte 7 gjuhë. Është Hafiz, për një javë e bënte hatme Kur’anin.. dhe ishte Presindenti i vetëm qe falte namazin e Xhumase si imam. Atë e  rrëzuan nga pushteti, e burgosen...

“Gjithë njerëzimi ka nevojë për mëshirën e Islamit”

ShareKryetari i Kryesisë së Çështjeve Fetare të Turqisë, Mehmet Görmez, ka thënë se civilizimi Islam po kalon përmes një proces të vështirë dhe më pas ka shtuar: “Rinia duhet të përpiqet për ringritjen në këmbë të këtij...

Emrat e ditës së Kijametit…

ShareAllahu i Madhëruar këtë ditë e përmend në Kuran me emra të ndryshëm. Më poshtë do të përmendim disa prej këtyre emrave të shoqëruar me argumentin përkatës: 1 – Ora. Allahu i Lartësuar thotë: “Ora me siguri ka për...