3:16 pm - Sunday January 20, 3563

Archive: Islam Subscribe to Islam

Ku është Allahu xh.sh.?

Share  Pyetja: Si duhet të përgjigjet një musliman nëse pyetet se ku është Allahu i Plotfuqishëm, meqë kjo çështje brenda ummetit është një konfuzion i madh akideor, duke u nisur edhe nga fakti se dikush thotë se Ai është...

Ebu Umame, përse të shoh në xhami jashtë kohës së namazit?

ShareNjë ditë Muhamedi a.s. hyri në xhami, e pa një Medinas me emrin Ebu Umame dhe i tha: Ebu Umame, përse të shoh në xhami jashtë kohës së namazit? Brengat dhe borxhet më kanë kapluar, o i Dërguari i Allahut – tha ai. Pejgamberi...

“Uji i Zemzemit është përmbushës i atij qëllimi për të cilin pihet.”

ShareUji i Zemzemit jo vetëm që bën për pije por bile është uji më i pastër në botë dhe i cili nuk përmban bile asnjë llojë të bakterieve,që normalisht ujrat e burimeve tjera e kanë në permbajtjen e tyre. Shkencëtari japonez...

Erdogan pret babanë që humbi dy fëmijë në sulmin me armë kimike

Share  Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan ka pritur në një takim babanë e dy fëmijëve që u vranë në sulmin kimik të së martës në Siri. Menjëherë pas sulmit me armë kimike Yusuf Abdulhamid me fëmijët e tij, Aya dhe Ahmed...

Apel për ndihmë për blerjen e tepiave të reja të xhamisë Busavate_Kamenicë.

Share  Xhamia e fshatit Busavate apelon urgjentisht te sigurohen mjetet finaciare per blerjen e tepiave te Xhamis se fshatit tone Tepiat kushtojn 1500 euro. Kerkojm urgjentisht te na ndihmoni Ju mund te kontaktoni me ne ne +37745444924...

Si të marrësh gusul…

SharePyetje: Si është mënyra e larjes nga xhunubllëku? Përgjigje: Lavdi Allahut, Zotit të botëve. Larja nga xhunubllëku ka dy mënyra: mënyrën e obligueshme dhe atë të pëlqyeshme. Mënyra e obligueshme është përfshirja e tërë...

ATËHERË XHAMITË TONA DO TË LULËZOJNË SËRISH

Share  Xhamia nuk është si ndonjë lloj klubi për elitën e miqve të Allahut që agjërojnë çdo ditë, japin lëmoshë për çdo orë, që falen gjithë natën, që qajnë 22 orë në ditë dhe e bëjnë hatme Kur’anin çdo...

Kanada, del në shitje një Kur’ani rrallë 500-vjeçar (FOTO)

ShareNjë Kur’an 500-vjeçar është nxjerrë në shitje në ankand nga një qytet i Kanadasë. Duke qenë një avenir i rrallë në llojin e tij dhe me interes të madh për studiuesit, Kur’ani ka dalë në shitje për të interesuarit...