3:16 pm - Tuesday January 20, 3548

Archive: Islam Subscribe to Islam

Ky është krijim i Allahut! Më tregoni çfarë kanë krijuar të tjerët pos Tij!

ShareKy është krijim i Allahut! Më tregoni çfarë kanë krijuar të tjerët pos Tij! Kur’an, Lukman 11 ShareShpërndaje:TweetPrintEmail

Fjalët që duhet të themi kur veshim një robë të re?!

ShareDhe kur dikush ble nje rrobë të re duhet të thotë: All-llahumme lekel-hamdu ente kesevtenihi, es-eluke min hajrihi, ve hajri ma suni-a lehu, ve eudhu bike min sherrihi ve sheri ma suni-a lehu. O Zoti im. Ty të qoftë falenderimi, Ti...

Shkup, kjo është Xhamia e re Osmane që do ndërtohet / FOTO

Share Janë hedhur hapat e parë për ndërtimin e Xhamisë Qendrore të Tophanës në kryeqytetin e Maqedonisë, Shkup, e cila do të ndërtohet nga ana e Fondacionit të Çështjeve Fetare të Turqisë (TDV), transmeton Zhurnal. Xhamia e...

Qytetit të Shkupit i shtohet edhe një Hafize e Kuranit,nxënëse e Medresëse Isa Beu Shkup.

ShareNe e zbritëm Kur’anin dhe ne do ta ruajmë atë(Hixhr )ajeti 9. Më i miri prej jush është ai i cili e mëson Kur’anin dhe ua mëson të tjerve(hadith). Qytetit të Shkupit i shtohet edhe një Hafize e Kuranit,nxënëse e...

Une jam muslimane, me mbulesë, kjo është e vërtetë, dhe pikërisht për ketë gjë jam e pavlevfshme a?!

ShareUne jam muslimane, me mbulesë, kjo është e vërtetë, dhe pikërisht për ketë gjë jam e pavlevfshme a?! Mbulesa e mbulon flokun tim, anipse në realitet mbron bukurin time, por brenda saj, ka një mendje që di të mendoj dhe një...

Familja ortodokse serbe nga Beogradi pranon fenë islame

ShareÇifti bashkëshortor Novakoviq nga Beogradi, bashkë me dy fëmijët e tyre, kanë braktisur fenë ortodokse dhe janë konvertuar në fenë islame. Siç raporton portali “SanxhakPress”, çifti bashkëshortor serb Bojan e Natasha dhe...

Kuranin filloi ta mësojë në moshën 5 vjeçare, hafiz u bë kur i mbushi 14

ShareHafiz Ahmed Hamidoviq, sipas shumicës që e njohin, është djalosh i veçantë. Kur i kishte 5 vjet filloi ta mësojë leximin e Kuranit, ndërsa në moshën 14 vjeçare u bë hafiz i Kuranit. Në atë kohë ishte hafizi më i ri boshnjak....

“Jam razi me Resulull-llahun tim!”…

Share“Thotë Ibn Hishami…, nga Ebu Said El-Khudriu: Kur Resulull-llahu (a.s) u shpërndau Kurejshëve dhe fiseve arabe, aq sa u shpërndau nga plaçkat e betejës së Hunejnit, ndërkohë që ensarëve nuk u dha asgjë prej tyre, disa...