3:16 pm - Saturday January 20, 3466

Archive: Islam Subscribe to Islam

Emrat e fëmijëve të pallatit…

Share  “E kisha bâ nijet me mbledhë emrat e fëmijëve të krejt pallatit, për t’i bâ nga nji duá në Qabe… Ia mblodha emrat dhe të gjithë më falënderuan e më uruan..!”   Këtë iniciativë të padëgjuar...

Dallimi mes besimtarit të vërtetë dhe atij ekstremist.

Share  Besimtari i vërtetë është i zënë me besimin e tij. Ndërsa ekstremisti është i zënë me besimin e tjetrit. Besimtari i vërtetë synon ta fus veten e tij dhe tjetrin në Xhennet. Ndërsa ekstremisti synon që ta vërtetojë...

“El-Hidaje”- 25 vjet Udhëzim! (FOTO)

ShareTë dashur e të shtrenjtë vëllezërit e mi, Mirë se ju gjeta! Mirë se na mblodhi All-llahu i Madhëruar në këtë përvjetor jubilar të 25-të, të Bashkësisë Islame Shqiptare “El-Hidaje” në St. Gallen të Zvicrës, përvjetor...

Falja e NAMAZIT ulur, në tokë apo karrige – Jusuf ZIMERI

ShareShkruan: Jusuf ZIMERI Namazi është obligim (farz) dhe është një nga shtyllat esenciale të Islamit. Në kryerjen e këtij obligimi islam, përveç esencës rol të rëndësishëm ka edhe forma e kryerjes së tij. Disa nga format e...

13 vite në Mekë…(FOTO LIVE)

Share  Po ta llogarisim periudhën e Thirrjes Islame në Mekë, (që konsiderohet si faza e edukimit dhe rrënjosjes së besimit dhe dashnisë ndaj Zotit), me atë të Medines, (që konsiderohet si periudha e veprimit në terren dhe ngritjes...

JA PSE DUHET TË REKLAMONI BIZNESIN NË PORTALIN FRESKIRINORE!

SharePortali freskirinore.com 8 vite ka mbijetuar dhe in shaa Allah do mundohena të angazhojmë më shumë anëtar që ky portal të jep freski çdo ditë për Rininë dhe shoqërinë në përgjithësi. Mijëra vizitorë çdo ditë shfletojnë...

Zgjidhen mosmarrëveshjet në xhaminë e Dardanisë (FOTO EKS.)

ShareGjilan – Me ndërmjetësimin e Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjilan dhe të Bashkësisë Islame nga qendra, xhemati i xhamisë në lagjen Dardania II, i cili ishte i ndarë që sa kohë, rreth asaj se me cilin imam do t’i...

‘Një mjek në Kosovë na tha se nuk mund të ecë’: Fëmija pesëvjeçar hedh hapin e parë në Turqi (Foto)

ShareOzer Taç, fëmija pesëvjeçar i cili së bashku me familjen kishin shkuar nga Kosova për t’u mjekuar në Bursa të Turqisë, ka hedhur hapin e parë pa mbështetje, duke sjellë kështu buzëqeshjen tek familja e tij. Siç shkruan...