3:16 pm - Saturday January 20, 3579

Archive: Islam Subscribe to Islam

“Drita Islame” – 25 vjet kontribute të autorëve shkodranë

ShareDo ta kisha më të lehtë të bëja një vështrim mbi rolin e gazetës/revistës “Drita Islame” në trajtimin e mendimit fetar islam dhe tematikën e larmishme me bosht teologjik, mirëpo zgjodha të ndalem në një detaj të rëndësishëm...

Kamë humbur 20 euro mi ktheni s’kam buk për të ngrënë(EMOCIONALE)

ShareMbi nje shtylle ne rruge, lexova nje njoftim:“Kam humbur €20, prandaj kush i gjen, lutet te m’i ktheje se nuk kam buke per te ngrene. Rruga S.T., Pallati 34, Apartamenti 12. – Vendosa te shtirem sikur i kam gjetur une dhe vajta...

Mjekët kanë mbetur pa fjalë, kjo frutë është ilaç për zemër

ShareKaça përmban veti shëruese me efekt antioksidues. Në lulet e saj, pos vajrave eterike, hasim edhe në “trimetilamin” dhe “glikozid oksiakantin”.  Kinezët dikur nga kaçja kanë përgatitur pije të fermentuara, e mbetjet...

“Armiku ynë i përbashkët nuk është Njeriu!”

Share“Qëllimi i Thirrjes Islame është Njeriu! Armiku ynë i përbashkët nuk është Njeriu! Armiku ynë është injoranca, jo injoranti, femohimi, jo femohuesi, padrejtësia, jo zullumqari, sëmundja, jo i sëmuri, varfëria, jo i...

Pas një pauze të shkurtër, fillon mësimbesimi në mektebin e Xhamisë së fsh Brodec (FOTO EKSKLUZIVE FRESKIRINORE)

ShareMesoje Mësim besimin me dashuri dhe do të jesh i lumtur. Bëhu krenar për prejardhjen tënde dhe për  shembujt e tu të përkryer. Bëhu musliman i mirë dhe bir e bijë  të vërtetë të popullit tënd-shkruan H.Dauti, transmeton...

Vajza muslimane me mbulesë, sulmohet në qendër të Shkupit

ShareStudentja me mbulesë nga qyteti i Shkupit, bashkë me shoqen e saj të krishtere u sulmuan fizikisht dhe verbalisht nga tre maqedonas të fesë krishtere, duke i porositur se ky është vend i krishterëve . SHKUP (AA) – Studentja muslimane...

Aktakuzë për terrorizëm kundër imam Shefqet Krasniqit

ShareProkuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë, kundër të pandehurit Sh.K.(Shefqet Krasniqit) për veprat penale: Shtytja për kryerjen e veprave terroriste, sipas nenit 141...

DISPOZITA E PËRSHËNDETJES ME DORË PAS NAMAZIT -HOXHË JUSUF ZIMERI

Share  Përshëndetja me dorë pas namazit, duke e uruar tjetrin për pranim të namazit, është çështje e ligjësuar sipas islamit dhe rritë dashurinë mes myslimanëve. I Dërguari i Allahut s.a.v.s. ka thënë: “nuk ka moment mes...