2:10 pm - Wednesday January 17, 2018

Archive: Hadithe Subscribe to Hadithe

E ndërpreu një njeri Imamin Hasan el Benna gjatë ligjërimit në Hytbe duke i treguar se…

SharePËRFITIMI I ZEMRAVE E ndërpreu një njeri Imamin Hasan el Benna gjatë ligjërimit në Hytbe duke i treguar se hadithi i përmëndur është i dobët. Ai e falënderoi atë në prezencë të njerëzve. Pas përfundimit të hytbes e shoqëroi...

Erdhi një njëri te i dërguari i Allahut dhe i tha: O i dërguar i Allahut, nësë bëj mëkat a regjistrohet si i tillë?

ShareErdhi një njëri te i dërguari i Allahut dhe i tha: O i dërguar i Allahut, nësë bëj mëkat a regjistrohet si i tillë? Tha: po, regjistrohet. Tha: Po nëse pendohem? Tha i dërguari (alejhi selam): Fshihet. Tha: Nëse përsëri i...

Kush përkujton vdekjen, nderohet me tri gjëra!

ShareKush përkujdon vdekjen, nderohet me tri gjëra: – shpejton pendimin, – qetëson zemrën -aktivizohet me ibadete, Pershtati: JUSUF Zimeri ShareShpërndaje:TweetPrintEmail

Ruani lidhjet Farefisnore!

ShareAll-llahu i Lartemadherishem e ka regjistruar ne Librin e Tij (Lehvi mahfudh), para se t’i krijonte qiejt dhe Token: “Une jam Err-RRahman – Err-Rrahim (Meshirues-Meshireberes). Ju krijova ndermjet jush lidhjet farefisnore...

Dielli dhe Hëna janë dy nishane të cilat nuk zihen (nuk mirren, errësohen) për shkak të vdekjes apo te jetes se cilitdo njeri!

ShareDielli dhe Hena jane dy nishane te cilat nuk zihen (nuk mirren, erresohen) per shkak te vdekjes apo te jetes se cilitdo njeri, por, perkundrazi All-llahu me ate i frikeson dhe ua terheq verejtjen roberve te Vet. Kur te shihni dicka te tille...

Kater tipa njerezish ALL-LLAHU nuk do të lejojë te hynë në Xhennet !

ShareKater tipa njerezish ALL-LLAHU nuk do te lejoje te hyne ne Xhennet , as qe do tu mundesoje ti shijojne begatite e Xhennetit: -te dehurit notor(qe eshte i njohur si i tille) -shfrytezuesit e kamates -atij qe me pa te drejte shpenzon mallin...

Më erdhi Xhibrili dhe më tha!

ShareMe erdhi Xhibrili dhe me tha: O Muhammed! Jeto si te duash,prapeseprape do te vdesish! Duaje ke te duash, prapeseprape do te ndahesh prej tij! Puno cka te duash, prapeseprape sipas saj do te shperblehesh ose do te denohesh! Dije se grada...

Vërtet shpirt i Islamit është edukata.

ShareVërtet shpirt i Islamit është edukata. Ajo edukatë që tregohet ndaj Allahut, ndaj vetes dhe ndaj njerëzve të tjerë. Myslimanët kanë humbur shumë nga edukata e kërkuar, ibadetin po e bëjnë veç si zakon, kanë braktisur shumë...