2:14 pm - Wednesday January 17, 2018

Archive: Hadithe Subscribe to Hadithe

Duaja pas selamit

ShareAllahu xh.sh. në Kur’an thotë: فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ . وَإِلَىٰ رَبِّكَ فَارْغَب . – “E kur ta kryesh (obligimin), atëbotë mundohu me adhurim (Allahut). Dhe, vetëm...

Porosi të Muhammedit s.a.v.s.

ShareTë dashur lexues! Porositë e Pejgamberit a.s. duhet lexuar me vëmendje sepse ai ka qenë shumë i kujdesshëm për ne bile më i kujdesshëm se ne për vetveten tonë. Këtë na e dëshmon All-llahu në Kur’an ku thotë: “Pejgamberi...

Ehl’ul-hadithi dhe ehl’ul-fikhu (Nexhat Ibrahimi)

ShareEhl’ul-hadithi dhe ehl’ul-fikhu Asnjë nga juristët (fakihët) e respektueshëm muslimanë, në asnjë çast dhe në asnjë rrethanë nuk e konteston legjitimitetin e hadithit/sunetit si dëshmi valide në fe pas Kur’anit. Por dallimet...

Te punojme!

Share Omer ibn El-Hatabi e kishte zakon, gjatë qeverisjes së tij, të hyje në xhami dhe të kontrollojë se a ndonje i papunë, ndërkohë që të gjithë angazhoheshin duke punuar me diçka. Një ditë, ai pa disa njerëz të ulur në...

Demi nga debati i panevojshem

ShareMuhammedi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem thote:‘Asnje popull nuk ka lajthitur, pasi Allahu e ka udhezuar, e qe nuk kane debatuar (tejmase).” “Njeriu nuk do ta plotesoje imanin derisa nuk e braktis debatin (e panevojshem)...

Vlera e lutjes (duase)

ShareEbu Hurejre, radijall-llahu anhu, transmeton se Pejgamberi i Allahut sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thene:“Tre njerezve nuk iu refuzohet lutja: „Lutja e atij qe shpesh e permend Allahun, lutja e atij qe i behet e padrejte...

Melekët (bëjnë roje tek dyert e xhamisë për të shënuar kush paraqitet) vijnë për të dëgjuar HUDBEN!

ShareEbu Hurejra l.a. tregon se i Dërguari i Allahut a.s. ka thënë: “Kushdo që merr gnsl ditën e xhuma, sipas atyre rregullave të larjes nga xhunubi dhe pastaj shkon për namaz në orën e parë (herët), kjo është për të, sikur...

Kur të humbasë amaneti, atëherë pra prit për Orën (Kijametin)

ShareEbu Hurejra r.a. tregon: “Ndërsa i Dërguari i Allahut a.s. ishte mes nesh në një grumbullim, ku po u fliste njerëzve, kur vjen një beduin (nga arabët e shkretëtirës) dhe thotë: “Kur do të jetë Ora (Çasti i Fundit...