10:05 pm - Monday December 11, 2017

Archive: Informim Subscribe to Informim

FreskiRinore: Me fat dhe begati Viti i ri “Hixhri 1439”

ShareFjala arabe “Hixhri” nënkupton shpërnguljen e Profetit Muhamed a.s. dhe pasuesve të tij nga Meka në Medinë në vitin 622. Shpërngulja, hixhreti, i Profetit Muhamed a.s. dhe muslimanëve të parë nga Meka në Medinë, është...

Hapet Xhamia e Re “RABIA” në f.Debresh të Gostivarit (FOTO)

ShareSonte filluam namazin e teravis në Xhamin e re RABIA, sonte ishte nata e parë e Imamit Mustafa Osmani, sonte ishte edhe gëzimi i gjithë neve për fillimin e muajt të Ramazanit, urime Zoti ju shpërbleft të gjithve, shkruhet në një...

Ndërron jetë hfz. Faruddin Ibraimi nga fsh. Vrapçisht

ShareNdërron jetë njëri nga hafizët më të vjetër të rrethit të Gostivarit hfz. Faruddin Ibraimi nga fsh. Vrapçisht Varrimi do të bëhet nesër me namazin e drekës, njofton tv Globi,raporton freskirinore. Ka ndërruar jetë në moshën...

Ndroi jetë Shejhu i devotshëm Fekijhu Hanefi Naxhi El-Merhush Er-Rifai i njohur si “Er-Reuas II”

ShareSot ka ndruar jete Shejhu i devotshem, njeriu i gradave te larta, edukatori i edukatoreve tane, Gnostiku Rifai dhe Fekijhu Hanefi Naxhi El-Merhush Er-Rifai i njohur si “Er-Reuas II”, nga Hama i lindur ne Kal’at Mudik. Allahu...

#Informim Rreth Projektit të Xhumasë “XHUMAJA NË XHAMITË TONA” 2017-2018

Share#Informim Rreth Projektit të Xhumasë “XHUMAJA NË XHAMITË TONA” 2017-2018 Bëjmë thirrje publike -Ftesë deri te gjithë udhëheqësit e xhamive për projektin e xhumasë, të cilët duan të jenë pjesë e këtij projekti...

Kolonët hebrej sulmojnë xhaminë Al Aksa

ShareQindra kolonë izraelitë të enjten ia mësynë xhamisë Al-Aksa në Jerusalemin Lindor, ndërkohë që protesta masive mbaheshin nga myslimanët, njoftojnë zyrtarët palestinezë. “Treqind e tetëdhjetë e pesë kolonë sulmuan xhaminë,...

Hfz.Evzal Sinani merr pjesë në Konferencën e Studentëve të Huaj, pranë Universitetit Jordanian

ShareSot pata kënaqësinë të paraqitem para ndjekësve të Konferencës së Studentëve të Huaj, organizuar nga Këshilli i Studentëve të Huaj pranë Universitetit Jordanian, për të diskutuar rreth të rinjve, ekstremizmit dhe terrorit,...

Somali: Hapet xhamia me emrin e hoxhës shqiptar Jakup Asipi (FOTO)

ShareXhamia është ndërtuar në kryeqytetin e Somalisë Mogadishë, dhe do të mbajë emrin e hoxhës së mirënjohur nga rajoni i Kumanovës Jakup Asipi. Javën e kaluar në Somali u bë përurimi i një xhamie të re të cilën publikisht...