2:23 am - Wednesday December 13, 2017

Archive: Maqedoni / Rajon / Bota Subscribe to Maqedoni / Rajon / Bota

Irinej: Dënimi i Mlladiqit, vepër e djallit

SharePatriarku serb, Irinej ka komentuar vendimin e Tribunalit të Hagës për dënimin me burg të përjetshëm të Ratko Mlladiqit. Irinej ka thënë për mediat serbe se vendimi për dënim të Mlladiqit ishte “vepër e djallit” dhe se...

Njerëzit do t’i shkurtojnë namazet, ndërsa do t’i zgjasin hutbet dhe do t’i vendosin dëshirat e tyre përpara veprave të tyre.

ShareDO TË VJEN NJË KOHË TJETËR Në një rast, Abdullah ibn Mesudi r.a. i tha një njeriu: Ti po jeton në një kohë në të cilën: – Ka pak këndues të Kur’anit (njohës të rregullave të texhvidit), por ka shumë dijetarë të...

Në Maqedoni dhe Bosnjë nuk besohen mediat, në Shqipëri dhe Kosovë po

ShareMedia në Maqedoni është e varur prej ndikimeve politike, por edhe është e korruptuar. Të paktën këto janë të gjeturat e një hulumtimi të ‘Balkan Barometer 2017’ mbi ndjesimet e qytetarëve në Maqedoni mbi çështjen e mediave,...

Për shtatë muaj 420 milionë euro nga diaspora

ShareGjatë shtatë muajve të parë të këtij viti në formë të remitancave në Kosovë kanë hyrë hiç më pak se 420 milionë euro dhe në raport me periudhën e njëjtë të vitit paraprak kemi 40 milionë euro më shumë remitanca. Duke...

Erdogani viziton Serbinë me masa të larta sigurie

ShareVizitën e kryetarit të Turqisë Rexhep Taip Erdogan në Serbi e përcjellin masa të jashtëzakonshme sigurie shkruan sot shtypi beogradas. Erdogani shkon sonte për një vizitë dy ditore në Serbi. Atje ai do të ruhet nga së paku...

“Bukurleximi i Kur’anit është një fushë në vete”

ShareNë Garën Ndërkombëtare të Recitimit të Kur’anit, e cila këtë vit u organizua për herë të 24-të në kryeqytetin e Kroacisë, Zagreb, vendin e parë në kategorinë e bukurleximit të Kur’anit e ka zënë Eljesa Asani, i cili...

Pse për dhunën në Mianmar bota po hesht?

SharePse per dhunen ne Mianmar ka reaguar vetem Erdogan Prej muajsh të tërë, një komunitet pakicë është duke u masakruar sistematikisht nga shteti sovran, në të cilin ai jeton. E si të mos mjaftonte, po i djegin shtëpitë, fshatrat...

Shkup: Protestë kundër propozim-legjislacionit për gjuhën shqipe

ShareMë se 100 vetë janë tubuar mbëmë para Parlamentit të Maqedonisë për të protestuar kundër propozim-legjislacionit për zgjerimin e përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe në gjithë Maqedoninë, derisa ligjvënësit e kanë filluar...