3:43 pm - Wednesday January 17, 2018

Archive: Projekti Xhumasë / Islamistike / Video Subscribe to Projekti Xhumasë / Islamistike / Video

Ligjërata javore në Xhaminë e f.Toplicë me hoxhë Muamer ef. Rexhepi (FOTO)

ShareFalenderimi i takon Allahut, të Gjithmëshirshmit Mëshirëplotit, paqja dhe bekimi qoftë mbi të Dërguarin si mëshirë për mbarë botët, familjen e tij dhe të gjithë shokët e tij, mbi ndjekësit e tyre dhe këdo që i ndoqi ata...

Amina bint Vehb, nëna e të Dërguarit të Allahut s.a.v.s

ShareEmri: Amina bint Vehb ibn Abdumenaf ibn Zuhre ibn Kilab ibn Murre. Babai: Vehb ibn Abdumenaf. Nëna: Berra bint Abduluzza ibn Osman ibn Abduddar ibn Kusajj ibn Kilab, nga familja kurejshite Abduddar. Nofkat: Zehretu Kurejsh (Lulja e kurejshëve,...

Cili është kuptimi i kësaj jete? Përse ekzistoj?

ShareSa prej nesh njëmend kanë menduar për qëllimin e vërtetë të jetës në këtë botë? Sa herë kemi pyetur: “Cili është qëllimi i ekzistencës sonë? Çfarë po bëjmë këtu? Pse jemi këtu?” Le ta marrim së bashku një...

Për këtë haxhi të ri, fuqia nuk është te muskujt, por te zemra (VIDEO)

ShareShumë kush mund të gjejë një sërë arsyesh për të mos shkuar në Haxh, por ka edhe të tillë që, edhe përkrah pengesave dhe sprovave jetësore, e shohin çështjen e kryerjes së Haxhit si një projekt madhor të jetës, duke...

Siriania kishte 3 jetimë bëhet “nënë” edhe për 300 jetimë të tjerë

ShareSiriania 35 vjeçare Maxhide Ramadan, krahas fëmijëve të saj ajo është bërë “nënë” edhe për 300 fëmijë të tjerë për të cilët ofron përkujdesje vullnetare në jetimore. Maxhide Ramadan, e cila ka humbur bashkëshortin...

Përgatitja për Muajin e Mëshirës

ShareShumë muslimanë dëshirojnë të përgatiten për Ramazanin, por nuk dinë nga t’ia fillojnë. Më poshtë janë disa udhëzime të shkurtra që me shpresën e Allahut do të na ndihmojnë të përgatisim mendjet dhe zemrat tona për...

Ndërron jetë hfz. Faruddin Ibraimi nga fsh. Vrapçisht

ShareNdërron jetë njëri nga hafizët më të vjetër të rrethit të Gostivarit hfz. Faruddin Ibraimi nga fsh. Vrapçisht Varrimi do të bëhet nesër me namazin e drekës, njofton tv Globi,raporton freskirinore. Ka ndërruar jetë në moshën...

Emocionale: I riu Tunizian i jep veshkën nënës (VIDEO)

ShareNjë ngjarje shumë emocionale ka ndodhur në televizionin Arab. Një i ri Tunizian i quajtur Ali Born është shfaqur në televizion për ta bindur nënën e tij që ajo të pranojë të marrë veshkën e tij. Alia vendosi të bënte këtë...