3:16 pm - Friday January 20, 2643

Archive: Islamistike Subscribe to Islamistike

Amina bint Vehb, nëna e të Dërguarit të Allahut s.a.v.s

ShareEmri: Amina bint Vehb ibn Abdumenaf ibn Zuhre ibn Kilab ibn Murre. Babai: Vehb ibn Abdumenaf. Nëna: Berra bint Abduluzza ibn Osman ibn Abduddar ibn Kusajj ibn Kilab, nga familja kurejshite Abduddar. Nofkat: Zehretu Kurejsh (Lulja e kurejshëve,...

Cili është kuptimi i kësaj jete? Përse ekzistoj?

ShareSa prej nesh njëmend kanë menduar për qëllimin e vërtetë të jetës në këtë botë? Sa herë kemi pyetur: “Cili është qëllimi i ekzistencës sonë? Çfarë po bëjmë këtu? Pse jemi këtu?” Le ta marrim së bashku një...

Siriania kishte 3 jetimë bëhet “nënë” edhe për 300 jetimë të tjerë

ShareSiriania 35 vjeçare Maxhide Ramadan, krahas fëmijëve të saj ajo është bërë “nënë” edhe për 300 fëmijë të tjerë për të cilët ofron përkujdesje vullnetare në jetimore. Maxhide Ramadan, e cila ka humbur bashkëshortin...

Përgatitja për Muajin e Mëshirës

ShareShumë muslimanë dëshirojnë të përgatiten për Ramazanin, por nuk dinë nga t’ia fillojnë. Më poshtë janë disa udhëzime të shkurtra që me shpresën e Allahut do të na ndihmojnë të përgatisim mendjet dhe zemrat tona për...

Intervistë me Hafiz Musain: Ramazani është muaji i Kur’anit

Share Intervistoi: Ismail Bardhi Disa vite me radhë kam prezantuar nga një shkrim si hyrje për muajin e Ramazanit. Këtë vit vendosa ta zhvilloj një bisedë të shkurtër me Hafiz Musa Sylejmani – Yüksel, “tash” një hafiz ose hafiz...

Nëna e 7 fëmijëve që ruan prej dy dekadash Xhaminë e Profetit Ibrahim

ShareEmine el-Kadi është një roje besnike e xhamisë së Profetit Ibrahim në qytetin El-Khalil në Bregun Perëndimor. Kujdesin për xhaminë e konsideron si detyrë dhe obligim tashmë 22 vite. Në bisedë për AA, 51-vjeçarja ka shprehur...

Islami ka dy histori: ajo para dhe ajo pas Muhammedit, a.s.

ShareIslami ka dy histori: ajo para dhe ajo pas Muhammedit, a.s. Historia e Islamit pas Muhammedit (historia e Islamit në kuptim të ngushtë), s’mund të kuptohet krejtësisht pa parahistorinë e Islamit dhe veçanërisht pa pjesën e fundit...

”Dita e Kiametit” Një tregim nga të parët tanë

ShareNjë njeri i devotshëm kishte thënë: “Një natë më kishte zënë gjumi dhe ëndërrova se kishte ndodhi Dita e Kiametit. I pashë njerëzit se si japin llogari për veprat e tyre; disa i dërgonin në Xhennet, ndërsa të tjerët...