3:54 pm - Wednesday January 17, 2018

Athinë, hapet xhamia Fethiye

Është hapur në Athinë xhamia Fethiye. E krijuar nga sulltan Mehmet Ngadhënjimtari, pas fitores mbi Konstandinopojë, ajo është përdorur deri në vitin 2010 si magazinë për artefakte antike, e kohëve të fundit edhe si muze.

Por me ndërmjetësimin e Turqisë, pas ardhjes në pushtet te kryeministrit grek Aleksis Tsipras, u vendos rikonstruksioni i saj dhe përdorimi për aktivitete kulturore dhe për vizitorë.

Nuk dihet nëse në të ardhmen do të përdoret për nevojat e besimtarëve musliman në Greqi, të cilët janë në rritje.

#SHPËRNDAJE POSTIMIN TA LEXOJNË EDHE TË TJERËT!

Filed in: Postime t'reja

No comments yet.

Leave a Reply