2:12 pm - Wednesday January 17, 2018

Kujdesu për fëmijët tuaj – (2)

Hudbe nga Afet Beadini – (28.5.2010)

Vazhdim i Hudbes…

Sa kujdesimi per edukimin e femijeve tonë, sa kujdesemi që ata ta praktikojne islamin . Sa kujdesemi që ata ti praktiokonë rregullat fetare. Sa kujdesimi që ata ta falin namazin.
SA na dhimbet rina jonë kur i shohim se ata nuk janë në rugën e duhur. Ndërsa për këtë Muhamedi a.s thote: NUK është prej nesh ai që nuk ka dhembshmëri ndaj të rinve dhe respekt ndaj moshuarive.
Po pyes sa na dhimben neve te rijtë, sa kujdesemi per ata, sa kujdesemi që të mos shkojnë ata në zjarrin e kësaj dynjaje, pasi në të shumtën e rasteve ne jemi shkaktar që ata të përfundojnë në zjar të xhehenemit. Këtë e vërtetojmë më një tregim të Një thirrisi në islam Amër Halid i cili një libër të tij përmend rëfimin e një prindi i cili qante pa pushuar për vajzën e tij. Ky prind tregonë: E kam parë në ëndër vajzën time i cila ka vdekur e re .
E kam parë se si më shikonte dhe me më thonte:
Më mjaftonë All-llahu dhe Ai është mbojtës i mrekullueshëm.
Shum herë i përsërite këto fjalë.
Une i thash kudër kujt të mjaftona All-llahu vajza ime, që ta tja marë hakun.
Më tha kundra teje baba, Sepse ti ke qenë pa i kujdeshëm ndaj meje. Ti je shkaktar i gjenjes sime.
Ku je tani Bija ime?
Më tha a Nuk e din. Un tani jamë në zjarrin e xhehenemit.
E përse je ne zgjar të xhehenemit bija ime.
Më tha a Nuk e dijn pse?
Ti je shkaktar i kësaj. Na ke pa mua dhe motronën time që shihnim filma natë vonë dhe nuk je përpjekur që të na largosh.
Na ke lejuar që të flejmë gjatë kohes së namazit të sabahut dhe nuk na ke zgjuar që të falemi.
Ti na cojshe të blejme ata filma, të blejme tesha, ti pagujshe ata e aspak nuk te interesonte se cfar teshash blenim ne.
Dilnim në qytet me veshje të zbuluar dhe të parsumosura ti tërheqim të rijte, por ti asnjehrë nuk na ke kontrolluar, e as që je kujdesur per ne.
Pra ti je shkak që unë jamë në këtë gjendje.
Ki prind tregone sa kjo ender u pikllova shum.
Prandaj vendosë qe kete tua tregoje prindeve te tjere që te mos gabojnë gjatë edukimit të fmijëve ashtu sic gabova unë.
Xhemat i nderuar me siguri se shumica nesh prej e gjejne vetennë këtë tregim, pasi shum pak kujdesemi për edukimin e fëmijeve tanë.
Prandaj ti kërkojmë falje All-llahut dhe te kujdesemi per femijet tane,Te shohim se ku dhe si e kalojnë kohën ata,me çka e kalojnë kohën me filma, sms, mobila,apo ne internet. Si veshen ata Pasi veshjne ne vte va blejme apo e paguajm.
Sepse ne te kundërten ne do ta ngarkojmë vetem me gjynahe dhe përfundimi jone do te jete zjari i xhehenemit dhe poashtu ne do te jemë shkakatar qe edhe fëmiejt tanë të përfundojnë në zgjar të xhehenemit.
Sepse në ditën e gjikimit njeriu me gjynahe më të mdhaja do të jetë a njeriu që e ka lënë anash edukimin e fmijëve të vetë.
Prandaj të mësojmë nga ky tregim dhe të kujdesim sa më shum për fëmijët tanë, si gjatë shkollimit, veshjes, festave etj.
Zoti Na i pastrovtë zemrat, dhe meshirofte./FreskiRinore

#SHPËRNDAJE POSTIMIN TA LEXOJNË EDHE TË TJERËT!

Filed in: Hudbe

No comments yet.

Leave a Reply