10:35 pm - Saturday September 23, 2017

Archive: Page 1

Ç’është sexhdeja e harresës dhe në cilat raste bëhet ajo?

ShareSexhdeja e harresës është vaxhib kur shtojmë ose lëmë diçka mangët në namaz. Bëhet mbas selamit, pasi që t’i bëjmë dy sexhde, pastaj këndojmë teshehudin dhe japim selam. Sexhdeja e harresës është e kërkuar atëherë...

Ja Cilën gjuhë duhet ta flisni me fëmijën tuaj??

ShareCilën gjuhë e flisni ju me fëmijën tuaj?? Ja çka shkruan Jeton Aliji në murin e tij në Facebook : Përshtati : FreskiRinore.com  ShareShpërndaje:TweetPrintEmail

Mos ua numëroni gabimet fëmijëve…

ShareTë rriturit duhet të përpiqen t’i vënë në dukje arritjet e fëmijës dhe gjërat e reja që mëson çdo ditë. Vetëm kështu do të jenë të vlefshëm dhe të dobishëm, përndryshe do të jenë një pengesë më shumë në rrugën...

Muhamed është një nga emrat më të shpeshtë në Londër

ShareNjë hulumtim i kryer në Britani të Madhe zbulon se emri musliman Muhamed, është njëri nga emrat më të shpeshtë të cilin prindërit ua lënë fëmijëve të tyre në kryeqytetin britanik Londër dhe në rajonin Midlands, transmeton...

Ekzistojnë disa produkte që kurrë nuk skadon afati!

ShareEkzistojnë disa produkte që nuk skadojnë kurrë. Ato mund të konsumohen në çdo kohë nëse ruhen në ambiente të përshtatshme si; larg lagështisë apo dritës së diellit. Kripa Për mijëra vjet kripa përdoret për ruajtjen e...

Tërmeti shkatërron stadiumin e njohur në Meksikë

ShareLëkundjet e magnitudës deri 7.1 ballë të shkallës Rihter, kanë dëmtuar pjesë të ndryshme të stadiumit Azteca në kryeqytetin Meksiko. Tërmeti i fuqishëm në Meksikë ka shkatërruar stadiumin Azteca në kryeqytetin Mexico City. Lëkundjet...

Njihuni me Avniun, ‘filozofi’ endacak nga Elbasani që po mahnit qytetin /Video/

ShareNa ndodh që këta persona ti shikojmë në çdo rrugë. Të shtrirë apo të ulur në një cep rruge, duke zgjatur dorën për të kërkuar lëmoshë. Shpesh herë, nuk i kushtojmë vëmendje, edhe në ato rastet, ku i japin ndonjë 10...

Çka është Homoseksualiteti ?

ShareHomoseksual është ai person, i cili ka parapëlqime dhe kërkon aktivitet seksuale me njerëz të seksit të vet. . Ky njeri eksitohet nga njerëzit që kanë seksin e tij ose kryen aktivitete seksuale me ta. Termi “lesbiane” përdoret...

FreskiRinore: Me fat dhe begati Viti i ri “Hixhri 1439”

ShareFjala arabe “Hixhri” nënkupton shpërnguljen e Profetit Muhamed a.s. dhe pasuesve të tij nga Meka në Medinë në vitin 622. Shpërngulja, hixhreti, i Profetit Muhamed a.s. dhe muslimanëve të parë nga Meka në Medinë, është...

Çfarë është sëmundja e Alzheimerit…

Share Sëmundja e Alzheimerit është lloji më i shpeshtë i demencës dhe problemeve mendore. Simptomat e Alzheimerit, përfshirë ato fillestare, janë problemet me memorien, me të vlerësuarit dhe të menduarit, që e bën të vështirë...