3:16 pm - Wednesday January 20, 2951

Archive: Page 5

300 MIJË SHTATZËNA VDESIN NË VIT

Share Gratë shtatzënë vdesin për shkak të mungesës së përkujdesjes. Gjysma e grave shtatzëna në botë nuk marrin ndihmë adekuate gjatë shtatzënisë dhe vetëm 50 për qind prej tyre kryejnë në minimum katër kontrolle, të cilat...

Bashkia e Tiranës teston autobusin e parë elektrik

ShareTransporti publik në Tiranë ka hyrë në një epokë të re. Bashkia e Tiranës nisi sot testimin e autobusit të parë elektrik, duke shënuar një hap të madh drejt modernizimit të transportit publik në kryeqytet, miqësor me mjedisin....

Shkencëtari amerikan në kërkim të gjurmëve të Arkës së Nuhit në malin Ararat

ShareGjeologu dhe paleontologu amerikan Raul Epserante mbërriti në provincën Agri në mënyrë që në malin më të lartë të Turqisë, Ararat, të hulumtojë gjurmët dhe dëshmitë rreth mundësisë se në këtë pjesë të Anadollit...

Njerëzit do t’i shkurtojnë namazet, ndërsa do t’i zgjasin hutbet dhe do t’i vendosin dëshirat e tyre përpara veprave të tyre.

ShareDO TË VJEN NJË KOHË TJETËR Në një rast, Abdullah ibn Mesudi r.a. i tha një njeriu: Ti po jeton në një kohë në të cilën: – Ka pak këndues të Kur’anit (njohës të rregullave të texhvidit), por ka shumë dijetarë të...

Amina bint Vehb, nëna e të Dërguarit të Allahut s.a.v.s

ShareEmri: Amina bint Vehb ibn Abdumenaf ibn Zuhre ibn Kilab ibn Murre. Babai: Vehb ibn Abdumenaf. Nëna: Berra bint Abduluzza ibn Osman ibn Abduddar ibn Kusajj ibn Kilab, nga familja kurejshite Abduddar. Nofkat: Zehretu Kurejsh (Lulja e kurejshëve,...

Turqi – 30 anëtarë të familjeve afgane e shohin Turqinë si “shpresë” për të ardhmen e tyre

ShareFamiljet afgane të arratisura nga vendi i tyre dhe që u strehuan në qytetin Van të Turqisë dhe që u dërguan në nënprefekturën Gymyshhane (Gümüşhane) pas tërmetit të fuqisë 7,2 ballë që goditi këtë qytet më 23 tetor...

Si të largoni lythat…(LLojet e tyre dhe ilaçi – përgatitja)

ShareLythat janë rritje të lëkurës të shkaktuara nga një infeksion virale specifikisht nga virus i(virusi human papilloma). Ato janë një lezion i lëkurës, të cilat paraqesin një formë të ndryshueshme, zakonisht kanë formë të...

Pse Kur’ani e përmend dëgjimin para shikimit? Ja zbulimi fenomenal, edhe te foshnjet…

ShareNjeri është i rrethuar nga argumente të pafundme që të dërgojnë tek besimi në Krijuesin e Gjithësisë. Trupi jonë është një ndër argumentet e shumta për shkak se është sinkronizuar në atë mënyrë që rastësia nuk ka...