2:27 am - Wednesday December 13, 2017

Search for shqipron saramati

Projekti i Xhumasë me hoxhën Shqipron ef.Saramati

ShareTe nderuar miq, Eshte kenaqesi e jona, te ju informojme se projekti i dites XHUMA, vazhdon ashtu si cdo jave me VIDEO LIGJERATA te ndryshme. Projekt ky qe filloi 2 vite me pare, ku cdo jave kemi publikuar HUTBE te ndryshme. Ju informojme,...

Përgojimi nuk konsiderohet përgojim në gjashtë raste

SharePërgojimi nuk konsiderohet përgojim në gjashtë raste: 1. I shtypuri, 2. Atë që e identifikon, 3. Atë që e paralajmëron, 4. Përgojimi i atyre që haptazi bëjn mëkate, 5. Ai që kërkon gjykimin(rreth një çështje të caktuar), 6....

Do ti pyes katër gjëra dhe dua përgjigje!

ShareErdhi një njeri te Aliu radiallahu anhu dhe i tha: Do ti pyes katër gjëra dhe dua përgjigje! 1. Çka është Obligim e çka është primar? 2. Çka është afër e çka edhe më afër? 3. Çka është e çuditshme e çka shumë e çuditshme? 4....

Komentimi i ajetit [Muhammed, 12]/VIDEO/Project Jumu’ah

ShareShqipron ef.Saramati Të nderuar miq të portalit Freskirinore, në saje të projektit të xhumasë ju sjellim Hutben e rradhës nga hoxha i nderuar Shqipron ef.Saramati, njëherit Redaktor i projektit JUMU’AH. Vetem Allahun xh.sh e adhurojme,...

Allahu nga Njeriu: Pret 2 Gjëra, I përkujton 2 Gjëra dhe Kërkon të Ruhët nga 3 Gjëra/VIDEO/Project Jumu’ah

ShareShqipron ef.Saramati Të nderuarit e mi, vëllezër musliman. Ekzistojnë tre ekzistenca: E para “nuk ka fillim dhe nuk ka mbarim”, ekzistenca e dytë “ka fillim dhe ka mbarim” dhe ekzistenca e tretë “ka fillim...

Pendimi dhe Kushtet e Tij/VIDEO/Project Jumu’ah

ShareShqipron ef.Saramati Të gjithë ne jemi të obliguar te Allahu të kërkojmë falje, mirëpo ajo falje, ai pendim për me na u pranu neve vëllau i dashur, duhet t’i plotësojmë 6 kushte: – O Allah do të jem i sinqertë kur...

Çka ndodh kur jemi në gjumë?

Share“Çdo natë shpirti ynë del nga trupi, dhe çdo natë Engjëlli i vdekjes pyet Allahun “O Allah çka të bëjë me këtë (shpirtin e njeriut)?” A dëshiron që të ia kthej atij përsëri? Apo ta mbajmë Ruh-in (shpirtin...

Mesimet nga Ebu Bekr, Omer, Uthman, Ali r.a/VIDEO/Project Jumu’ah

ShareShqipron ef.Saramati Të nderuar miq të portalit Freskirinore, në saje të projektit të xhumasë ju sjellim Hutben e rradhës nga hoxha i nderuar Shqipron ef.Saramati, njëherit Redaktor i projektit JUMU’AH. Vetem Allahun xh.sh...