Ballina Artikuj Do ti pyes katër gjëra dhe dua përgjigje!

Do ti pyes katër gjëra dhe dua përgjigje!

8
0
SHPËRNDAJE

Erdhi një njeri te Aliu radiallahu anhu dhe i tha:
Do ti pyes katër gjëra dhe dua përgjigje!

1. Çka është Obligim e çka është primar?
2. Çka është afër e çka edhe më afër?
3. Çka është e çuditshme e çka shumë e çuditshme?
4. Çka është vështir e çka tepër e vështirë?

Aliu radiallahu anhu tha:

1. Obligim është përulja ndaj Allahut, kurse primare: lënia e mëkateve.
2. Afër është dita e gjykimit, por më e afërt është vdekja.
3. E çuditshme është kjo dynja por tepër e çuditshme është dhënia pas saj.
4. Kurse vështirë është jeta në varrë por më e vështirë është hyrja në të pa përgatitur.

 

Shqipron Saramati

(Hoxha yne- Ligjerues ne Projektin e Xhumase tek Freskirinore.com)

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here