Ballina Familja Edukata seksuale tek të rinjt

Edukata seksuale tek të rinjt

40
0
SHPËRNDAJE

Sipas vetë dijetarëve dhe mendimatrëve të perëndimit pakujdesia seksuale është shkak për rënjën e moralit në perëndim, sepse ata lënë gjeneratat e reja pa patur njohuri të merren me temën e seksualitetit. As helmi më i fortë e as arma më shokuese nuk mund t’i shkaktoj shoqërisë këso pasoja sa i ka shkaktuar pakujdesia seksuale. Prandaj, shumë prej të rinjëve tanë nuk ju mbetet tjetër vetëm se  njohurit rreth seksualitetit t’i marrin nga burimet e rrezikshme perëndimore.

Ne do ta mashtrojmë vetvetën, nëse mendojmë që fëmijët tonë duhet t’i  mbajmë larg rreth këtyre gjërave dhe nuk duhet t’ju ofrojmë njohuri, informacine  e as burime reale rreth këtyre  temave.

Sapo ata të arrijn pubertetin, pavarsisht nëse ne dëshirojm apo jo, ata do të provojn që të informohen rreth kësaj teme. Përveq kësaj, është edhe obligim fetarë që çdo i ri musliman që e ka arritur moshën madhore qoft djal apo vajzë duhet të informohet  rreth obligimeve dhe ndalesave islame.

Shkalla e parë e edukimit seksual është që të rinjët të mësohen se në cilat situata është obligim marrja e guslit (pastrimit të trupit), me qëllim që ata të pastërt të i  kryerjen  obligimet fetare./freskirinore

Asim Uysal– Stamboll/Nga gjermanishtja përktheu: Vahidin Beluli

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.