Ballina Jeta Ja cili është dallimi i namazit të gruas prej burrit !

Ja cili është dallimi i namazit të gruas prej burrit !

36
0
SHPËRNDAJE

Ka pjesë të namazit të cilët janë të ngjashëm dhe nuk bëjnë asnjë dallim midis gruas dhe burrit, sa i përket namazit. Mirëpo, ka edhe disa dallime të vogla, sidomos në formë.

Forma e namazit të gruas, gjithsesi, që dallon paksa nga forma e namazit të burrit.

Ja cilët janë dallimet e namazit të gruas që falet vetëm. Për shembull:

Së pari mbulohet trupi, prej kokës deri te këmbët. Vetëm duart dhe fytyra mbeten të pambuluara. Suret dhe duatë që do t’i këndojë në namaz, janë sikur te namazi i mashkullit që falet vetëm. Ndërsa pjesët që ndryshojnë janë këto:

a.) Duart nuk i ngre si meshkujt te veshët. Duke i çuar duart në lartësinë e supeve, gruaja e bën nijet, merr tekbir, i lidh duart mbi gjoks, dhe fillon namazin.

b.) Në ruku nuk qëndron plotësisht drejtë.

c.) Në sexhde bërrylat i shtrinë për toke.

ç.) Në Et-tehijjat, ulet mbi kofsha. Domethënë, këmba e djathtë dhe e majtë janë të drejtuara në anën e djathtë, dhe ulet mbi të majtën.

Për gratë, forma më e lehtë për t’u mbuluar mirë në namaz, është një shami e gjerë që do t’i mbulojë edhe duart, me një fund të gjatë dhe të gjerë, që do t’i mbulojë edhe këmbët.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.