Ballina Artikuj Kodi i raportit ndërnjerëzor në ditët e sodit.

Kodi i raportit ndërnjerëzor në ditët e sodit.

23
0
SHPËRNDAJE

 

Një njeri i urtë i tha djalit të tij: O biri im! Raporti ynë me njerêzit mund të mbahet e të vazhdojë vetëm nëse i mbyllim sytë e veshët (të bëhemi sikur s’kemi parë dhe s’kemi dëgjuar), ai raport shtohet e përforcohet duke u pèrpjekur t’ia plotêsojmê dêshirat njéri-tjetrit, dobêsohet dhe sēmuret duke i shikuar gjërat né hollēsi ndërsa vdes e përfundon kur ne mundohemi të vértetojmë ndonjê fjalé apo vepër të tyre ndaj nesh, sikur të ishim dedektivë.

 

Me buzëqeshje tejkalojmé çdo brengë, me durim i tejkalojmé mërzitë, me heshtje i tejkalojmé çmenduritê e njèrëzve, ndersa me fjalê tê mira e tejkalojmë urrejtjen.

 

Dallohu ndér shokët/kolegét me çka tê duash ti, por kurrë mos u bë kryelartë. Shkruaj çka tê duash por mos i provoko e ngacmo njerêzit. Kritiko, por jo në mënyré direkte ًndonjé person të caktuar.

 

Bukuria e njeriut nuk ështê në atë që posedon, por në atë që ua ofron të tjerëve./ freskirinore

Përshtati për freskirinore A.A

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.