SHPËRNDAJE

DY SY NUK I KAP ZJARRI KURRË

Shko në treg dhe prezantoi lotët e tua, a do të gjesh njeri që do t’i blen ato dhe me çfarë çmimi do t’i shesësh?!

Ato s’do të kenë asnjë vlerë dhe peshë, mirëpo sa kushtojnë lotët e tua tek Allahu?!
I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, thotë: “Dy sy nuk i kap zjarri kurrë: Syrin që qan prej frikës së Allahut dhe syri që nuk fle duke bërë roje në rrugën e Allahut!”.

Një prej të parëve tanë thotë: Na ka arritur se të gjitha veprat peshohen, përveçse lotit që del nga syri i robit i cili qau nga frika e Allahut, ky lot nuk mundet të peshohet dhe vlerësohet, dhe me një lot që del nga frika për Allahun fiken detet nga zjarri!

Njeriu para Allahut i ka dy qëndrime: I pari: Në namaz. Dhe i dyti: Ditën e Kiametit. Sipas qëndrimit tënd të parë, do të vjen suksesi yt në qëndrimin e dytë!

O Zot kërkoj mbrojtje tek Ti nga zemra që nuk ka frikë, dhe nga syri që nuk loton dhe nga lutja që nuk pranohet!

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.