Ballina Jeta ME RËNDËSI ËSHTË TI FALËSH TË TJERËT

ME RËNDËSI ËSHTË TI FALËSH TË TJERËT

69
0
SHPËRNDAJE

Të gjithë e dimë që falja është gjë e mrekullueshme, mirëpo sikur e kemi rëndë ashtu të veprojmë kur ne duhet të falim.
Përse është me rëndësi ti falësh të tjerët?
Si mund ta falim personin i cili neve na ka lënduar? Ka bërë diçka që na shkaktuar plagë të thellë në qenien tonë. A është në rregull ta falësh dikë i cili na ka dëmtuar?
Falja në realitet është mënyra e vetme që të jemi të ndershëm ndaj vetes. Kur nuk i falim të tjerët për dëmet që na kanë shkaktuar, ne në realitet japim një pretekst shtesë që diçka e ngjashme sërish të ndodhë. Dobi më të madhe gjatë faljes ka ai që falë se ai që është falur. Kur ne falim ta kuptojmë si mënyrë e vetme që ta lirojmë veten nga dhembja të cilën dikush na ka shkaktuar, ne në realitet ndihmojmë veten.

image

Dezmond Tutu thotë, falja nuk paraqet harresë, por kujtim. Por jo si kuptim i thjeshtë, por kujtim i cili na ndihmon që herrave tjera të mos lejojmë të na ndodhë diçka e ngjashme. Falja e vërtetë përbëhet nga ajo që të themi se sinqerisht na vjen keq ta pranojmë përgjegjësinë/fajin dhe të mundohemi ta përmirësojmë dëmin e shkaktuar. Shumica e njerëzve pjesën e tretë e anashkalojnë dhe prandaj në shumë raste shoqëria apo lidhjet asnjëherë më nuk shërohen deri në fund.
Një proverb e mrekullueshme japoneze thotë, vetëm një fjalë e mirë mund të të ngrohë tre muaj të ftohtë dimri.
A NJIHNI DIKË TË CILIN MUND TA FALNI APO TI KËRKONI t’ju FALË?!

| Përshtati: Lutfi Muaremi |

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.