Ballina Jeta Nijeti i mirë!

Nijeti i mirë!

50
0
SHPËRNDAJE

Nijeti i mirë!
Nijeti është vendim dhe çështje e brendshme shpirtërore dhe zemërore që në mënyrë të përsosur jo vetëm që reflekton brendësinë e njeriut në botën e jashtme, por e nxitë njeriun që veprimtaria e tij të jetë në harmoni të plotë me dirigjimin e brendshëm. Mirëpo, me qenë se nijeti është çështje e brendshme dhe e fshehur për njerëzit e tjerë, ne jemi të obliguar të gjykojmë sipas asaj që shohim, e ajo që është e fshehur dhe e pa njohur për ne, nuk është e tillë edhe për Allahun Xhel-le Xhelaluhu, andaj Ai shpërblen dhe sanksionon veprën sipas qëllimit. Në këtë drejtim, nëse dikush tenton apo mendon se ka mashtruar njerëzit duke u arsyetuar me qëllimin e mirë, dhe lirohet nga përgjegjësia e veprës në këtë botë, kjo në asnjë mënyrë nuk nënkupton se është liruar edhe nga përgjegjësia e veprës para Allahut Xhel-le Xhelaluhu në jetën e botës tjetër.

Jusuf Zimeri

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.