Ballina Jeta Shirku në Islam

Shirku në Islam

46
0
SHPËRNDAJE

Shirk do të thotë t’i përshkruash Allahut shok,ndërsa Ai të ka krijuar.Të adhurosh edhe dikë(diçka) tjetër përpos Allahut si ndonjë gurë,apo njeri,diellin,apo hënën,apo ndonjëimage pejgamber,apo dijetarë,ndonjë xhin apo engjull apo ndonjë yll në qiell ose të tjerë.

Allahu i Madhëruar ka thënë:

“Me të vërtetë Allahu nuk falë(mëkatin) t’i përshkruhet atij shok e përpos këtij (mëkati) i falë kujtdo…”( Nisa 48 )

“…sepse ai që i përshkruan Zotit shok,Allahu ia ka ndaluar( ia ka bërë haram ) Xhenetin…” ( Maide 72 )

“…sepse me të vërtetë idhujtaria(shirku) është padrejtësia(zullumi) më i madh ” ( Lukman 13 )

Ajetet në këtë temë janë të shumta.

Kush i ka bërë Allahut shirk e pastaj vdes si mushrik,ai do të jetë nga banorët e zjarrit.

I Dërguari i Allahut ka thënë:

 

A t’ju tregoj për mëkatin më të madh? T’i përshkruash Allahut shok…” ( Transmeton Buhariu v.5 f.261 nr 2654;Muslimi v.1 f.91 nr 87 )

Muhamedi salAllahu alejhi we selem ka thënë:

 

Largojuni shtatë mëkateve shkatërruese… dhe ka përmendur mes tyre shirkun ( Transmeton Buhariu v.5 f 393 nr.2766; Muslimi v.1 f.92 nr 89)

 

Shkëputur nga libri:Mëkatet e mëdha Imam Dhehebiu ( fq.33-34)

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.