Ballina Jeta Shkëputja e lidhjes farefisnore – sëmundje që e sulmojnë inteligjencën njerzore

Shkëputja e lidhjes farefisnore – sëmundje që e sulmojnë inteligjencën njerzore

76
0
SHPËRNDAJE

Kjo mangësi është degë e vetmimit dhe mosshoqërimit, por është shumë më e keqe dhe më e dëmshme. E kundërta e kësaj dobësie është virtyti i mirëmbajtjes, afrimit dhe ngrohtësisë së lidhjeve farefisnore. Reziku i shkëputjes së kësaj lidhjeje është shumë i madh ku për të Muhamedi a.s., thotë:
““Farefisnia qëndron e varur në Arsh dhe thotë: Kush i mban lidhjet me mua, Allahu i mban lidhjet me të, e kush i shkëput lidhjet me mua, Allahu i shkëput lidhjet me të.”
“Ska mëkat që e meriton më shumë përshpejtimin e dënimit të Allahut, duke mos e vonuar atë në ahiret, siç është mëkati i bërjes padrejtësi dhe i shkëputjes së lidhjes farefisnore.” (Tirmidhiu )
Ndërsa nga mirësitë e mëdha që vijnë si rezultat i mirëmbajtjes së kësaj lidhjeje është edhe ajo që Muhamedi a.s., thotë:
“Kush dëshiron t’i shtohet furnizimi dhe t’i zgjatet jeta le të respektojë farefisin.”
“Puna më e dashur tek Allahu është imani (besimi) në Allahun, pastaj mbajtja e lidhjeve farefisnore.”/freskirinore

Sehad ef.Miftari , Përshtati FRESKIRINORE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.