Shëndeti

12 Kuriozitete të hurmës!

Hurma është e njohur për shumëllojshmërinë e saj sa i përket dobive, dhe shkenca ende deri me sot nuk ka arritur që t’i përkufizojë të gjitha dobitë e nxjerra nga Hurma andaj edhe ne do t’i përmendim disa prej tyre, duke llogaritur ndoshta si të arritura të fundit rreth Hurmës, prej dobive të saj do të veçojmë:

 1. Hurma nuk është bartëse e bakterieve dhe mikrobeve.
 2. Hurma mund të ndodhë të jetë e krimbur nëse ajo është e vjetër, por krimbi i saj nuk shkakton dëme përkundrazi ai është një mbytës për mikrobet dhe bakteriet tjera. I pa të meta është Allahu xh.sh i cili ka krijuar çdo gjë dhe e përsosi atë sepse po të mos ishte mrekullia e Allahut xh.sh në krijesat e Tij, banorët e Gadishullit Arabik me siguri se do t’i kaplonin sëmundje të mëdha pasi që janë konsumuesit më të mëdhenj të Hurmës.
 3. A e dini se nëse për çdo ditë konsumoni Hurma, kjo është pengesë për cytjet e xhinëve.
 4. Hurma po ashtu është edhe ushqimi dhe ilaçi më i preferuar i astronautëve.
 5. A e dini se fibrat e Hurmës janë pastruesit më të mirë për trupin e njeriut dhe njëkohësisht janë mbrojtësit më të mirë të tij.
 6. A e dini se vlimi i Hurmës dhe konsumimi i saj në formë të çajit e gëzon zemrën e pikëlluar.
 7. A e dini se në Medinën e Ndritur ka më shumë se gjashtëdhjetë lloje të Hurmës dhe se njëkohësisht njihet si Hurma më e mirë në botë.
 8. A e dini se çdo 100 gram të Hurmës përmbajnë 318 kalori përkundër çdo 100 gram mjaltë që përmbajnë vetëm 315 kalori.
 9. Andaj një Hurmë e vetme të jep kalori të mjaftueshme për të kaluar një ditë të plotë dhe të stërmbushur me aktivitete fizike.
 10. A e keni ditur se ushqimi që më së shumti e konsumojnë ushtarët gjatë luftës është Hurma?!
 11. Kjo sepse Hurma i jap kalori të mjaftueshme si dhe në të ka përbërës që njeriun e ndihmojnë të ndihet me trim dhe më i guximshëm, gjë që është shumë e rëndësishme për luftëtarët në mënyrë që të mos frikësohen nga vdekja.
 12. A e keni ditur se ka disa lloje të Hurmave që vdesin me vdekjen e llojit të saj apo shokut të saj ??

” I madhëruar është Allahu xh,sh i cili krijoj çdo gjë dhe e përsosi atë ”/mjekësiaislame/
Përgatiti dhe përshtati: Artan Musliu

Artikuj të ndërlidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close