Superfruti që parandalon infarktet, ul peshën dhe largon diabetin

Dardha ka përfitime të shumta për organizmin. E pasur me vitamina, ajo promovon një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar.Një nga të mirat kryesore të dardhës është aftësia e saj për të kontribuar në humbjen e peshës. Ky frut ka vetëm 57 kalori për 100 gramë, gjë që e bën atë një opsion me kalori të ulëta.Përveç kësaj, përmbajtja e saj me ujë dhe fibrat e patretshme bëjnë që ajo të ngopë mjaftueshëm, gjë që ndihmon në kontrollin e oreksit dhe parandalimin e konsumimit të tepërt të ushqimit.

Për të përfituar sa më shumë nga dardha, rekomandohet të zgjidhni ato që janë të pjekura, por të forta në prekje. Kjo siguron që ato të ruajnë shijen dhe lëndët ushqyese në mënyrë optimale.Gjithashtu, është e rëndësishme t’i lani ato me kujdes përpara se të hani, për të hequr çdo mbetje pesticide ose papastërti.Në fotogalerinë e mësipërme ju njohim me vetitë e tjera të dardhës.