Teknologji

Drone, robotë të rekrutuar për të inspektuar urat dhe rrugët

Mirëmbajtja e infrastrukturës nën administrimin e bashkive të vogla të Japonisë është bërë problem. Gushtin e kaluar, u zbulua se midis afërsisht 770,000 pasurive të tilla si urat dhe tunelet në vendet në të gjithë vendin, afërsisht 80,000 – ose rreth 10% – janë vlerësuar se kërkojnë riparime brenda pesë viteve të ardhshme.

“Djathtas, djathtas … Tani pak nga e majta,” një punëtor në një helmetë po thërriste udhëzime ndërsa kontrollonte një monitor nën një urë në autostradën Ken-o që përshkon lumin Sagami në Sagamihara, prefektura e Kanagawa, në fillim dhjetor.

E shfaqur në ekran ishte një bulon i ankorimit, i cili po mbante në vend një pengesë zhurmash të vendosur 50 metra mbi tokë. Duke u rrotulluar sipër, një dron i pajisur me kamera po merrte një seri fotografish, duke i lejuar punëtorët të siguroheshin që rrufeja nuk kishte dalë e lirshme, dhe të kontrollonin defektet e tjera.Inspektimet e kësaj natyre do të kryheshin një herë nga syri, nga punëtorët që qëndronin në platforma ngritëse ose të pezulluara nga litarët. Futja e droneve ka ndryshuar në mënyrë drastike mënyrën e kryerjes së këtyre inspektimeve.

“Tani ne mund të mbulojmë një zonë të gjerë nga pikëpamjet e shumëfishta,” tha një ekzekutiv i Highway Engineering Nippon Engineering Tokyo Co.

Autostrada menaxhohet nga Grupi Central Nippon Expressway Co. (NEXCO Central) Group, i cili filloi zhvillimin e droneve për tu specializuar në qëllime inspektimi në fiskal 2014.

Kompania u kthye në drone pas rënies së paneleve të tavanit të betonit të rëndë në tunelin Sasago në autostradën Chuo në prefekturën Yamanashi në Dhjetor 2012. Aksidenti, i cili mori jetën e nëntë personave, ndodhi kur spirancat e ankorimit që mbështetnin panelet e tavanit mënyrë për shkak të faktorëve që përfshijnë degradimin e ngjitësve. Një raport i Ministrisë së Tokës, Infrastrukturës, Transportit dhe Turizmit tregoi për pamjaftueshmëri në praktikat e inspektimit të kompanisë dhe regjimin e mirëmbajtjes.

Në një dhomë në një strukturë kërkimi dhe zhvillimi të operuar nga qeveria e qytetit Kawasaki për ndërmarrjet fillestare, inxhinierët janë duke punuar në një projekt për të zhvilluar robotë inspektimi.

Në një zyrë të mbushur me robotë të pajisur me kamera dhe monitor, të formave dhe madhësive të ndryshme, ata përdorin kompjuterë për të gdhendur linjat në fotografitë e një muri të çarë të betonit dhe mësojnë një program inteligjence artificiale se si të identifikojnë pikat që duhet të kontrollojë gjatë një inspektimi.Ky projekt është duke u drejtuar nga iXs Co., një kompani me 34 punonjës që nga 1 janari. IXs u themelua në vitin 1998 nga Fuminori Yamasaki, talentet e të cilit ishin shfaqur më parë në konkurset e projektimit të robotëve. Duke parashikuar që infrastruktura e plakjes do të bëhej çështje sociale, kompania ishte e përqendruar në zhvillimin e robotëve të inspektimit në 2005.

iXs deri më tani ka prodhuar mbi 300 robotë unikë, secila të bëra me porosi për të inspektuar rrugët ose objektet siç janë fabrikat dhe termocentralet. “Ne kemi rafinuar teknologjinë tonë duke e përshtatur atë për nevojat e publikut,” thotë Yamasaki. Ndërsa mungesat e punës bëhen gjithnjë e më të mprehta, kërkesa për ndihmë me inspektimet rritet, një zhvillim iX e sheh si një mundësi biznesi.

Betoni që zgjat 100 vjet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close